MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη

Από προβολές και εργαστήρια μέχρι παγοδρόμιο, αυτά είναι όλα όσα μπορείς να κάνεις χωρίς πορτοφόλι αυτή την εβδομάδα, 15-19 Δεκεμβρίου.

ΚΠΙΣΝ_Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων_Polaris στους Πίδακες Νερού_φωτό Νίκος Καρανικόλας
Monopoli Team

Προβολή της ταινίας «Κραυγή Γυναικών» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς», που επιμελούνται ο Σταμάτης Γκίκας, η Ίρις Κρητικού και ο Μάριος-Άγγελος Βουτσινάς, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προβάλλει την ελληνική, δραματική ταινία του 1978, «Κραυγή Γυναικών». Σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, η ταινία είναι βασισμένη σε μια σύγχρονη διασκευή της “Μήδειας” του Ευριπίδη, που έκανε ο Μίνως Βολανάκης για το θέατρο. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι η Μελίνα Μερκούρη ως Μάγια. Πρωταγωνιστούν ακόμη η Ellen Burstyn, o Δημήτρης Παπαμιχαήλ, o Γιάννης Βόγλης, Ανδρέας Βουτσινάς, κι ο Κώστας Αρζόγλου. Μια Ελληνίδα ηθοποιός και διάσημη σταρ, η Μάγια, επιστρέφει στην πατρίδα της για να ερμηνεύσει μια σύγχρονη εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Μήδεια». Κατά την προετοιμασία της για τον ρόλο έχει υπόψη της την υπόθεση μιας Αμερικανίδας παιδοκτόνου, της Μπρέντα Κόλινς, η οποία σκότωσε στη Γλυφάδα τα τρία μικρά παιδιά της για να εκδικηθεί τον άπιστο άνδρα της και βρίσκεται σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού. Προσεγγίζει την Κόλινς και σιγά- κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της, όπου οι προσωπικότητες των δύο γυναικών συναντώνται, για τη βαθύτερη κατανόηση μιας τέτοιας πράξης, τόσο στο θέατρο όσο και στη ζωή. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Πριν την προβολή, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί από τους τρεις επιμελητές της έκθεσης ξενάγηση στις Γκαλερί, ανοιχτή για το κοινό.
Δευτέρα 15/12, 19:30
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Ελληνοαμερικανική Ένωση

Εργαστήρια για ενήλικες “Εμείς και ο κόσμος των παραμυθιών” στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει αυτόνομα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, για ενήλικες, στο Παιδικό Εργαστήρι της ΕΒΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα εργαστήρια βασίζονται σε επιλεγμένα εικονογραφημένα βιβλία της Δανειστικής Συλλογής της ΕΒΕ, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο δημιουργικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης μέσα από έναν κόσμο γεμάτο λέξεις, εικόνες και δημιουργία.
Τετάρτη 17/12, 18:00-20:00
Δήλωση συμμετοχής εδώ.
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εργαστήρι ενηλίκων “Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο ευχών” από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το εργαστήρι “Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο ευχών” προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν το προσωπικό τους βιβλίο ευχών, με την καθοδήγηση του βιβλιοδέτη Κώστα Μπουντούρη. Αξιοποιώντας τη βιβλιοδετική τεχνική flag book, οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν λέξεις-έννοιες όπως χαρά, αποδοχή, ευγνωμοσύνη, κατανόηση, μοιράζομαι, προσπαθώ, εμπεριέχω κ.ά., για να δημιουργήσουν έναν οδηγό ελπίδας και συμπερίληψης που θα τους συντροφεύει στη γιορτή των Χριστουγέννων και στο ταξίδι της νέας χρονιάς!
Τετάρτη 17/12, 17:00
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418069, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς

“Η Γκαρσονιέρα” του Billy Wilder: Προβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της κλασικής κομεντί “Η Γκαρσονιέρα” (The Apartment, 1960) του Billy Wilder στο HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Υπόθεση: Ο υπάλληλος C.C. Baxter (Jack Lemmon) παραχωρεί το διαμέρισμά του σε ανώτερους συναδέλφους για τις παράνομες σχέσεις τους, με αντάλλαγμα επαγγελματική ανέλιξη. Η γνωριμία του με την Fran Kubelik (Shirley MacLaine) ανατρέπει τη διπλή ζωή του. Η ταινία έχει τιμηθεί με 5 Όσκαρ, μεταξύ αυτών Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φιλμ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Τετάρτη 17/12, 19:00
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Ελληνοαμερικανική Ένωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει12.09.2018

Ατελείωτη διασκέδαση στο Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ

Έως τις 7 Ιανουαρίου, η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνήθεια μικρών και μεγάλων μάς περιμένει στη βόρεια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ. Κάτω από τα λαμπερά φώτα και δίπλα στα εντυπωσιακά σιντριβάνια, η παγοπίστα μεταμορφώνεται σε έναν γιορτινό χώρο χαράς, παιχνιδιού και χειμερινής ξεγνοιασιάς — για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας στο πατινάζ. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά 10:00–22:00 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ενώ την Παρασκευή 19/12 και το Σάββατο 3/1 η τελευταία είσοδος θα πραγματοποιείται στις 18:40 λόγω των Ice Shows και των αθλητικών δράσεων της ΕΟΧΑ.
Καθημερινά, 10:00–22:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας και προεγγραφή εδώ

Το Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων και το Παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ

ΚΠΙΣΝ_Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων, Polaris στους Πίδακες Νερού_φωτό Νίκος Καρανικόλας

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα φαντασμαγορικό οικοσύστημα φωτός και ήχου. Φωτεινές πεταλούδες, αιωρούμενες πικραλίδες, ένα γιγάντιο πουλί, μια φάλαινα, ένα πολικό αστέρι συνθέτουν μια βιωματική περιήγηση όπου η τέχνη, η φύση και η τεχνολογία συναντιούνται μέσα στο φως. Παράλληλα, το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει και φέτος και καλεί όλους τους πατινέρ, έμπειρους και μη, να χορέψουν στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι επισκέπτες βρίσκουν το Παγοδρόμιο, όπως πάντα, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, όπου, εκτός από το πατινάζ, μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του ΚΠΙΣΝ και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια, καθώς στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους.
Καθημερινά έως Τετάρτη 07/01
Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων 17:00-22:00, Παγοδρόμιο 10:00-22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
«Έχεις πέντε λεπτά» από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, η κολεκτίβα Climate Change στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Ιεροτελεστία» στο Εθνικό, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Λουκέρνης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 27 Ιανουάριου
Εκδηλώσεις
Free City: 8 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Η «Χαμένη Άνοιξη» του Τσίρκα επιστρέφει & ο Χατζιδάκις συναντά το θέατρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, χορός, συναυλίες: Πού θα πάμε και τι θα δούμε αυτό το ΣΚ;
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα (24-25/01)
Εκδηλώσεις
«Ιβάνοφ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί την «Ντάμα Πίκα» - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα