MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
30
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Σε ηλικία 73 ετών και έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/12).

Monopoli Team

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, σε ηλικία 73 ετών.

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για δεκαετίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική τέχνη. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη σε οικογένεια με εβραϊκές ρίζες, πέρασε εκεί τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, πριν σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1976.

Η καριέρα του ήταν πλούσια και πολυδιάστατη: πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1980, συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στο Ηρώδειο και σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ η πιο χαρακτηριστική του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν η βιντεοταινία «Ο δρόμος προς τη δόξα – το αστέρι» (1988). Από πολύ νέος συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Κώστας Καζάκος και Τζένη Καρέζη, ενώ οι ερμηνείες του σε σειρές όπως «Ο συμβολαιογράφος» και «Το Φως του Αυγερινού» παραμένουν ανεξίτηλες στη μνήμη του κοινού. Εξίσου σημαντική ήταν και η συμμετοχή του στη μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων, δίνοντας φωνή σε χαρακτήρες που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

Από τον γάμο του με τη Μαίρη απέκτησε δύο παιδιά, τον Λέοντα και τη Σάρα. Το 2001 ίδρυσε τη δική του θεατρική στέγη και σχολή, προσφέροντας χώρο έκφρασης και δημιουργίας για δέκα χρόνια. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με την πολιτική, θέτοντας υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024 με το κόμμα Κόσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, η τρίτη ηλικία έχει άγχη που δεν έχουμε δει ποτέ σοβαρά12.09.2018

Ο Εσκενάζυ αφήνει πίσω του μια πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, γεμάτη πάθος, αφοσίωση και αγάπη για την τέχνη, που θα συνεχίσει να εμπνέει όσους τον γνώρισαν και τον θαύμασαν.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Art & Culture
Στην πρόβα: «Μπεν και Ίμο» - Δύο ιδιοφυίες της βρετανικής μουσικής ζωντανεύουν ξανά στην ΕΛΣ
Θεατρικά Νέα
O Mάριο Μπανούσι βραβεύεται στην Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας
Θεατρικά Νέα
Το Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
"Αστόρια": Μια μεγάλη παραγωγή ζωντανεύει την ιστορία της μετανάστευσης στο Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Δημήτρης Τάρλοου και Αλεξία Καλτσίκη συναντιούνται στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ
Art & Culture
"Δάκρυ στο Φίδι" στο Bios (video)