MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έκλεισε το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»

Πριν από δώδεκα χρόνια, το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» άνοιξε στον αριθμό 32 της οδού Ακαδημίας. Αφού κατάφερε να μείνει όρθιο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, κατέβασε οριστικά ρολά στις 7 Οκτωβρίου του 2025.

Monopoli Team

Η απόφαση για το κλείσιμο είχε ληφθεί κάποιους μήνες νωρίτερα και είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο, αφού – σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του – ο υπερδιπλασιασμός του ενοικίου δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την επιβίωση του βιβλιοπωλείου.

Πρόθεση της ιδιοκτήτριάς του, Μαρίας Παπαγεωργίου, η οποία δουλεύει στον χώρο του βιβλίου για πάνω από σαράντα χρόνια, δεν ήταν -όπως έχει πει η ίδια- να κλείσει το «Επί λέξει» εν μία νυκτί. Αντιθέτως, σκόπευε να δρομολογήσει τη μεταβίβασή του σε κάποιον άλλον, ο οποίος θα μπορούσε να εγγυηθεί τη συνέχεια του χώρου, και η ίδια, μετά από μία μεταβατική περίοδο, να αποσυρόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τα βιβλιοπωλεία είναι παράπλευρα θύματα του αποκαλούμενου “τουριστικού θαύματος”»12.09.2018

Ωστόσο, η υπέρογκη αύξηση του ενοικίου που – σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία – ήρθε ως φυσική συνέπεια της αναβάθμισης της περιοχής και της ενίσχυσης του εμπορικού της ενδιαφέροντος, σε σχέση με το 2013 οπότε και άνοιξε το «Επί λέξει», ανέτρεψε τα σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Απεργία 14ης Οκτωβρίου: Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς
Επίκαιρα
Ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Ακολουθούν πρόστιμα
Επίκαιρα
Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς: Τι προβλέπει η πρώτη φάση της εκεχειρίας
Επίκαιρα
«Τέλος» οι σκαλωσιές από τη δυτική πλευρά του Παρθενώνα
Επίκαιρα
Συμμαχία για την Άγρια Ζωή: Ο άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα ζώα
Επίκαιρα
Οδηγός για το φετινό επίδομα θέρμανσης – Οι πληρωμές και τα κριτήρια
Editors
Bella Ciao#34 – Το άγχος του sold out
Επίκαιρα
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο
Επίκαιρα
Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
Επίκαιρα
Οδηγός: Υπολογίστε πόσα κερδίζετε από τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν το 2026
Επίκαιρα
Ο Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Επίκαιρα
Συνεχίζουν οι καθυστερήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Τι ζητούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας