MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
10
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Πύρρος Δήμας πούλησε την ολυμπιακή δάδα σε δημοπρασία – Η αντίδραση της ΕΟΕ

Ο Πύρρος Δήμας εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Cash or Trash» για τη φετινή σεζόν και έφερε μαζί του προς πώληση, τη δάδα που κρατούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Monopoli Team

Σε δημοπρασία στην εκπομπή «Cash or Trash» συμμετείχε ο Πύρρος Δήμας, όπου εμφάνισε προς πώληση τη δάδα που κράτησε ως τελευταίος λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Όπως είπε στην παρουσιάστρια Δέσποινα Μοιραράκη, «το αντικείμενο που σας φέρνω φώτισε όλο το Λονδίνο το 2012 και όλη την ανθρωπότητα».

Και παρότι η αρχική εκτίμηση για το σπουδαίο αυτό κειμήλιο που έφερε ο Πύρρος Δήμας ήταν 7.000 ευρώ, οι αγοραστές του «Cash or Trash», ενθουσιασμένοι από την παρουσία του Ολυμπιονίκη, κατέληξαν τελικά στα 10.200 ευρώ.

Ο Πύρρος Δήμας έκανε γνωστό πως η σκέψη του ήταν τα χρήματα να διατεθούν στα «Παιδικά Χωριά SOS», γεγονός που αποτέλεσε καθοριστικό κίνητρο για την ενίσχυση των προσφορών από τους αγοραστές.

Η κίνηση, ωστόσο, αυτή του Ολυμπιονίκη σχολιάστηκε αρνητικά, καθώς πρόκειται για ένα ιερό κειμήλιο και σύμβολο του Ολυμπισμού, και σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), αλλά και τη σχετική εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται ρητώς η εμπορική εκμετάλλευσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτή είναι η νικήτρια του Art Athina Award 202512.09.2018

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της μέσω επιστολής προς τον τηλεοπτικό σταθμό:

«Η χρήση της Ολυμπιακής δάδας για σκοπούς προώθησης, διαφήμισης ή εμπορευματοποίησης, πέραν του ιστορικού και συμβολικού της χαρακτήρα, αντίκειται στις αρχές που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα. Αν και αναγνωρίζεται η σπουδαία προσωπικότητα του Πύρρου Δήμα ως εθνικού προτύπου και η πρόθεση του, καθώς η δημοπρασία είχε ως στόχο το ποσό να δωριστεί προς τα Παιδικά Χωριά SOS, η σύνδεση της παρουσίας του με την εμπορική προβολή της δάδας χαρακτηρίζεται άστοχη».

Με την επιστολή αυτή ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό να μην υπάρξει ξανά προβολή της Ολυμπιακής Δάδας ή άλλων Ολυμπιακών συμβόλων σε πλαίσιο που μπορεί να εκληφθεί ως εμπορική χρήση, ώστε να διαφυλαχθεί και η ακεραιότητα του Ολυμπιακού Κινήματος, ενώ καταλήγει πως «επιφυλάσσεται, ρητώς, παντός νομίμου δικαιώματός της.

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Η αστυνομία “εισέβαλε” στο Θέατρο Αθηνών κατά τη διάρκεια της παράστασης Cancel
ShowBiz
Η Ζαμάνη για το περιστατικό με τη μπλούζα σε συναυλία: «Με στεναχώρησε που με έκραζαν γυναίκες» (vid)
ShowBiz
Αντίνοος Αλμπάνης: Η συγκινητική του ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
ShowBiz
Η ιστορία του μενταγιόν του Ταζ Μαχάλ: Από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Margot Robbie
ShowBiz
16+1 σειρές που βλέπαμε οικογενειακά τα βράδια στα 90s και 00s
ShowBiz
Grammy 2026: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο κόκκινο χαλί
Cine News
Το Σόι Σου: Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε ρόλο – έκπληξη
ShowBiz
Πέντε ηθοποιοί που άλλαξαν πορεία μετά την πρώτη τηλεοπτική τους επιτυχία
ShowBiz
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Θα πρωταγωνιστήσει σε νέα δραματική σειρά
Cine News
Ο Brad Pitt έρχεται στην Ελλάδα για τη νέα του ταινία
ShowBiz
Παναγιώτα Βλαντή: “Πριν από 25 χρόνια ήταν διαφορετικά στην τηλεόραση. Υπήρχε λογοκρισία” (vid)
Cine News
Όταν ο Ρέιφ Φάινς «πρόδωσε» τον νέο Βόλντεμορτ… κατά λάθος