MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Η Ιστορία του Ήχου του Όλιβερ Χερμάνους η ταινία λήξης

Η Ιστορία του Ήχου με πρωταγωνιστές τους Πολ Μεσκάλ και Τζος Ο’ Κόνορ είναι η ταινία λήξης του 31ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Monopoli Team

Η ταινία λήξης του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ως πρωταγωνιστές τον Πολ Μέσκαλ και τον Τζος Ο’ Κόνορ στο πιο πολυαναμενόμενο και συγκινητικό ρομάντζο της χρονιάς, που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αρκετούς μήνες πριν την κυκλοφορία του στις ελληνικές αίθουσες.

Η πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας Η Ιστορία του Ήχου θα ακολουθήσει την Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην ιδανικά ταιριαστή νέα αίθουσα των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας, το εμβληματικό Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Η Ιστορία του Ήχου στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η Ιστορία του Ήχου στις Νύχτες Πρεμιέρας

Λίγα λόγια για την ταινία

Κάποια νύχτα του 1917, δυο σπουδαστές μουσικής γνωρίζονται στη Βοστώνη, ερωτεύονται σχεδόν αυτόματα και κάποια στιγμή ξεκινούν μαζί ένα εξερευνητικό ταξίδι που τους οδηγεί στη βαθιά αμερικανική επαρχία. Σκοπός τους είναι να συλλέξουν και να ηχογραφήσουν τραγούδια από τα χείλη των ντόπιων, θεωρώντας τα απαραίτητο κομμάτι μιας προφορικής παράδοσης που πρέπει να διασωθεί. Η γνωριμία τους είναι η τρυφερή τους συνωμοσία, η δύναμη που τους σπρώχνει να αψηφούν τις δικές τους πραγματικότητες και, εν τέλει, το καθοριστικό κοινό βίωμα που θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια επάνω τους. Γιατί η βαθύτατα ρομαντική «Ιστορία του Ήχου» είναι μια ταινία για τους πρώτους έρωτες, που μπορεί να αποδειχτούν και στους πιο αξεπέραστους, αυτούς που νικούν τον χρόνο και που είναι προορισμένος κανείς να κουβαλά μέσα του μέχρι τέλους.

‘Σε πείσμα των περισσότερων queer ειδυλλίων που μας έχει διηγηθεί το σινεμά τελευταία, ο Όλιβερ Χερμάνους («Living») δουλεύει σε μια πιο μινιμαλιστική και ευγενή νότα, αναζητώντας με την κινηματογραφική μπαλάντα του πώς μερικά πράγματα, όσο φευγαλέα και απατηλά, μας σφραγίζουν εφ’ όρου ζωής. Πολ Μέσκαλ και Τζος Ο’ Κόνορ είναι οι υπέροχοι πρωταγωνιστές μιας ελεγειακής ταινίας που θα σας ραγίσει ήρεμα και γλυκά την καρδιά’ λέει ο Λουκάς Κατσίκας.

Μια ταινία της Universal Pictures International. Σκηνοθεσία: Όλιβερ Χερμάνους. Πρωταγωνιστούν: Πολ Μέσκαλ, Τζος Ο’ Κόνορ, Έμα Κάνινγκ, Κρις Κούπερ Διάρκεια: 127’

Το Φεστιβάλ ευχαριστεί την εταιρεία Tanweer για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές οι νύχτες (που) μένουν δεν θα είναι οι τελευταίες για τις Νύχτες Πρεμιέρας – παρά την αδιαφορία της Πολιτείας12.09.2018

Το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας με μεγάλο υποστηρικτή το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (ΕΚΚΟΜΕΔ), μεγάλο χορηγό τη Nova, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 12 Οκτωβρίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων (από το www.aiff.gr και τo more.com διαδικτυακά) θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου για τις ειδικές κάρτες διαρκείας και την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00 μμ. για όλους τους θεατές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: Δαναός Ι, CINOBO ΟΠΕΡΑ Ι, Αστορ, Αστυ, Τριανόν, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Η ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου και η προπώληση των εισιτηρίων (από το www.aiff.gr και τo more.com διαδικτυακά) θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου για τις ειδικές κάρτες διαρκείας και την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00 μμ. για όλους τους θεατές.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Μέγαρο: Τριήμερο προβολών με τα τρία πρώτα ιστορικά ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού
Cine News
28ο ΦΝΘ: Μεγάλο αφιέρωμα σε σπάνια και αποκαλυπτικά αρχεία
Cine News
Animasyros 2026: 200 χρόνια Ερμούπολη και open call για συμμετοχές
Cine News
«Οι Αθώοι»: Πρεμιέρα απόψε στο MEGA – Όσα θα δούμε στο 1ο επεισόδιο
Cine News
Το KinoFest επιστρέφει στην Αθήνα
Cine News
Η υπόθεση Σορίν Ματέι στη μεγάλη οθόνη - Στον "αέρα" το τρέιλερ
Cine News
«Μπαμπά, σ’ αγαπώ»: Οι πιο απίστευτες περιπέτειες της πατρότητας ξεκινούν στον ALPHA
Cine News
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε μια “λανθιμική” διαφήμιση στο Super Bowl
Cine News
«Αύριο»: Η νέα μίνι σειρά της ΕΡΤ θα σε κρατά σε αγωνία μέχρι το επόμενο επεισόδιο
Cine News
Σχέδιο Οδυσσέας: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς μυθοπλασίας της COSMOTE TV
Cine News
Φεβρουάριος στην COSMOTE TV με την ταινία «Die My Love» και το talk-show «Last Week Tonight» τον Φεβρουάριο στην COSMOTE TV
Cine News
Το τελευταίο νησί: Ποιοι πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά της ΕΡΤ;