Η Ορχήστρα Johann Strauss Wiener στο Ηρώδειο για τα 200 χρόνια Γιόχαν Στράους
Η ιστορική Ορχήστρα Johann Strauss Wiener έρχεται στο Ηρώδειο, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βασιλιά του Βαλς.

200 χρόνια μετά την γέννησή του Γιόχαν Στράους του νεότερου, η Ορχήστρα που ίδρυσε η οικογένειά του και με την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά όλα τα διάσημα βαλς του, έρχεται στην Αθήνα για να τιμήσει το Παγκόσμιο Έτος Στράους, αφιερωμένο στον βασιλιά του βαλς.
Συμμετέχουν κορυφαίοι χορευτές και σοπράνο – τενόροι της Όπερας της Βιέννης. Μια παράσταση με πάνω από 60 συντελεστές (μουσικούς, σολίστ, χορευτές και σοπράνο – τενόρους), την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 στο Ηρώδειο. Ζήστε μια βραδιά με τα πασίγνωστα βαλς και τις αξέχαστες πόλκες και μαζούρκες, όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη των Στράους, ενώ τα κομψότατα ζευγάρια των χορευτών στροβιλίζονται στη σκηνή.

Η «Wiener Johann Strauss-Capelle», το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφημη μουσική δυναστεία των Στράους -ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ- και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαμβευτική μουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα με τους διάσημους μουσικούς, σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές καθώς και σοπράνο και τενόρους από την Όπερα της Βιέννης, για μια μοναδική μουσικοχορευτική πανδαισία, που μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στον μαγικό κόσμο του Βιεννέζικου Βαλς των Στράους.
Η αυθεντική ερμηνεία των συνθέσεων των Στράους μαζί με τα κόκκινα φράκα των μουσικών, που καθιερώθηκαν το 1843 και έγιναν σήμα κατατεθέν στην ιστορία της Ορχήστρας, στις θριαμβευτικές εμφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο θα μας καθηλώσει.
Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 1827 από τον πατέρα , (τον Πατέρα των Βαλς), δύο χρόνια μετά την γέννηση του γιού του. Το 1849 μετά τον θάνατο του πατέρα, ο γιός Γιόχαν Στράους κληρονόμησε την ορχήστρα και ξεκίνησε την θριαμβευτική του πορεία που τον καθιέρωσε ως τον Βασιλιά του Βαλς. Με αυτή την ορχήστρα παρουσίασε για πρώτη φορά το διασημότερο βαλς όλων των εποχών, τον «Ωραίο Γαλάζιο Δούναβη», στις 15 Φεβρουαρίου του 1867. Η ορχήστρα επανιδρύθηκε το 1977, για να συνεχίσει αυτή τη σπουδαία παράδοση. Οι εξαίρετοι μουσικοί της Ορχήστρας με τα ίδια κόκκινα φράκα των προγόνων τους, συνεχίζουν να ερμηνεύουν τις αυθεντικές συνθέσεις των Στράους δημιουργώντας μια νέα ιστορία θριαμβευτικών παραστάσεων.
Ο Γιόχαν Στράους ο νεότερος γεννήθηκε 25 Οκτωβρίου του 1825. 10 μέρες πριν συμπληρωθούν 200 χρόνια από την γέννησή του, στις 15 Οκτωβρίου 2025, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα φιλοξενήσει ένα από τα σημαντικότερα αφιερώματα σε αυτό το Παγκόσμιο Έτος Στράους.
Η μαγεία της Βιέννης στην ΑθήναΗ «Wiener Johann Strauss-Capelle» έχει δώσει πάνω από 8.000 επιτυχημένες παραστάσεις σε περίπου 60 χώρες. Μεταξύ αυτών, μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου: Suntory Hall Tokyo, Symphony Hall Osaka, Chicago Symphony Hall, Kennedy Center, Concert Hall Shanghaim κ.α. Λιγότερα μέλη της ορχήστρας δίνουν καθημερινά παραστάσεις στο διάσημο «Σπίτι των Στράους» στην Βιέννη. Ειδικά για τη μουσικοχορευτική πανδαισία του Ηρωδείου η Ορχήστρα φιλοξενεί κορυφαίους χορευτές με μεγάλη σταδιοδρομία στο μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης και καταξιωμένους ερμηνευτές (σοπράνο και τενόρους) από την Όπερα της Βιέννης.

Ζήστε την μαγεία της Βιέννης, κάτω από την Ακρόπολη. Μια σπουδαία ορχήστρα θα παρουσιάσει διάσημα βαλς, πόλκες και μαζούρκες για να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο 200 χρόνων από την γέννηση του Βασιλιά των Βαλς.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


- Αθήνα