MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Προσωπικός αριθμός: Θα αποδίδεται αυτόματα στους πολίτες από 5 Σεπτεμβρίου

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν μόνοι τον Προσωπικό Αριθμό και να επιλέγουν οι ίδιοι τα στοιχεία τους.

Monopoli Team

Από τις 5 Σεπτεμβρίου κι έπειτα όσοι δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση Προσωπικού Αριθμού, θα τον λαμβάνουν αυτόματα από το σύστημα έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες Πολίτες να είναι κάτοχοι του μοναδικού αριθμού ταυτοποίησης. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν μόνοι τον Προσωπικό Αριθμό και να επιλέγουν οι ίδιοι τα στοιχεία τους.

Ο Προσωπικός Αριθμός θα αντικαταστήσει σταδιακά τους πολλαπλούς αριθμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο αριθμός ταυτότητας, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποδίδεται αυτόματα σε όλους εκείνους που δεν μερίμνησαν για την έκδοσή του.

Ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος αποτελεί μια νέα ψηφιακή ταυτότητα για τους Έλληνες πολίτες, εισάγεται σταδιακά ως ένα βασικό αναγνωριστικό στοιχείο στον ψηφιακό κόσμο, χωρίς ωστόσο να καταργεί άμεσα τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ. Αυτός ο νέος αριθμός ήδη αναγράφεται στις νέες ταυτότητες, τόσο στην πίσω πλευρά τους όσο και στην ψηφιακή ταυτότητα μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά του ως το μοναδικό και κύριο αναγνωριστικό στοιχείο κάθε πολίτη στο διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο και, σύντομα, με τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ο Δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» τα καρτοτηλέφωνα στην Αθήνα
Επίκαιρα
Bella Ciao#30: Η σοφία της Κίρκης…
Επίκαιρα
Πάνω από 100.000 καμένα στρέμματα σε Χίο, Ζάκυνθο, Πρέβεζα και Κάτω Αχαΐα
Επίκαιρα
Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ;
Επίκαιρα
Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στην Αχαΐα
Επίκαιρα
Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας στέγασης φοιτητών σε ιδιωτικές κατοικίες
Επίκαιρα
Κοινή δήλωση 24 κρατών: «Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα»
Επίκαιρα
Πυροσβεστική: 33 εναέρια μέσα επιχειρούν σε όλη τη χώρα
Επίκαιρα
Λειψυδρία: Νέο σχέδιο επάρκειας νερού και αφαλάτωσης για τα νησιά
Επίκαιρα
Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Αγανακτισμένος ο ηθοποιός μετά από παράσταση στα Χανιά
ShowBiz
Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα: «Ξέρουμε πού θα καταλήξει…»
Επίκαιρα
Τέλος στις χρεώσεις για αναλήψεις από ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών