MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αυλαία για το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: 40.000 θεατές, 58 εκδηλώσεις, μία πόλη γεμάτη ζωή

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025» από τον Δήμο Αθηναίων, γεμίζοντας πλατείες, πάρκα και γήπεδα με μουσική, θέατρο και χαρά, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας με την υπογραφή του ΟΠΑΝΔΑ.

Monopoli Team

Από τις 21 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου, πλατείες, πάρκα και γήπεδα μετατράπηκαν σε ανοιχτές πολιτιστικές σκηνές, φιλοξενώντας 58 δωρεάν εκδηλώσεις σε 41 σημεία της Αθήνας, που σκόρπισαν χαμόγελα σε 40.000 θεατές, μικρούς και μεγάλους: Από τα Πατήσια μέχρι τα Πετράλωνα και από τα Σεπόλια μέχρι το Παγκράτι, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης απόλαυσαν συναυλίες, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα και αξέχαστες στιγμές, με την σφραγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

O Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Το πιο όμορφο καλοκαίρι είναι αυτό που μοιράζεται. Στις γειτονιές μας, η τέχνη έγινε αφορμή για συνάντηση, για επαφή, για ζωή. Το “Ραντεβού στη γειτονιά” δεν ήταν σύνθημα – ήταν μια αληθινή στιγμή επανασύνδεσης με την πόλη, την τέχνη και μεταξύ μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που συνέβαλαν με την ενέργειά τους και το θερμό τους χειροκρότημα – και φυσικά στους δημιουργούς για τη συμμετοχή και την προσφορά τους».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Ελένη Ζωντήρου, τόνισε: «40.000 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν σε μια γιορτή που απλώθηκε σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Η θερμή αυτή ανταπόκριση μάς γεμίζει με χαρά αλλά και ευθύνη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε δράσεις που φέρνουν την τέχνη κοντά σε όλους, που δίνουν φωνή στις γειτονιές και δημιουργούν κοινές εμπειρίες. Το επόμενο ραντεβού… είναι ήδη καθ’ οδόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανσέληνος του Αυγούστου: 114 αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν για το κοινό12.09.2018

Πού χτύπησε η «καρδιά» του καλοκαιριού στην πόλη:

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε πλήθος χώρων, όπως: Πλατείες Αγ. Παύλου, Κουμουνδούρου, Σανταρόζα, Βαρνάβα, Μεσολογγίου, Πλυτά, Μερκούρη, Αυδή, Αθανασίου Διάκου, Παπαδιαμάντη, Αγ. Ανδρέα Λαμπρινής, Ναθαναήλ, Φωκίωνος Νέγρη, Αμερικής, Αττικής, Αγ. Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αγ. Δημητρίου (Πανόρμου), Αγ. Θωμά, Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα, Πάρκα Ριζάρη, Δουργούτι, Δημάρχου Δ. Μπέη, «Μίκης Θεοδωράκης», Ακαδημίας Πλάτωνος, «Βασίλης Αυλωνίτης», Δρακόπουλου, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), καθώς και προαύλιοι χώροι πολιτιστικών ιδρυμάτων και μουσειακών χώρων (Β&Ε Γουλανδρή, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος), ο Εθνικός Κήπος, το Πέτρινο Βοτανικού, το Μετρό Πανόρμου και γήπεδα (Ελληνορώσων, Κονίστρας, Μανιτάκη, Δυρραχίου).

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Φύση, μουσική, ελευθερία: Αυτό είναι το Anilio Park Festival που δίνει ζωή στην Πίνδο
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Art & Culture
Ίδρυμα Μαμιδάκη: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το φετινό residency πρόγραμμα
Εικαστικά
Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη / Δήλος: Ένα εκθεσιακό δίπτυχο του Ανδρέα Γεωργιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
Cine News
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Πολυξένη
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2025: Εντυπωσιακή εμφάνιση με sold-out συναυλία από την Norah Jones στον Λόφο της Σάνης
Cine News
Άγιος έρωτας: Η Γιούλικα Σκαφιδά “εισβάλλει» στον β’ κύκλο με ρόλο έκπληξη
Cine News
Το “Grand Hotel” ανοίγει ξανά τις πόρτες του – Δείτε το trailer
Εικαστικά
Μια φέτα καρπούζι, μια φλούδα φεγγάρι: Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Παύλο Σάμιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας
Μουσικά Νέα
Μίκης Θεοδωράκης – Ποια είναι τα σημαντικά ορχηστρικά του έργα του μεγάλου δημιουργού;
Θεατρικά Νέα
Αρτώ/Βαν Γκόγκ: Ο Gene Gillette στο Θέατρο Σημείο με τον μονόλογο των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη
Τι Νέα;
Καύσωνας: Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν