MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσείο Ακρόπολης: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και διευρυμένο ωράριο

Με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται το κοινό με διευρυμένο ωράριο, θεματικές παρουσιάσεις, ξενάγηση στην έκθεση Allspice και λειτουργία του εστιατορίου του 2ου ορόφου έως τα μεσάνυχτα.

Μουσείο Ακρόπολης
Monopoli Team

Με την ευκαιρία της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025, το Μουσείο Ακρόπολης θα παρατείνει το ωράριο της λειτουργίας του και θα είναι ανοιχτό συνεχόμενα από τις 9 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού. Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου και τα εκδοτήρια εισιτηρίων και τα Πωλητήρια του Μουσείου θα κλείσουν στις 11:30 μ.μ.

Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη Υδάτινες διαδρομές. Το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη_Φωτογραφία Νίκος Κατσαρός

Ξεκινώντας από το πρωί, στις 11:00 π.μ., με αφορμή συγκεκριμένα εκθέματα του Μουσείου που εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του τόσο στο κτήριο όσο και στο «Μουσείο της Ανασκαφής», οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν έργα τέχνης και αρχαιολογικά κατάλοιπα που σχετίζονται με το νερό, τις διαφορετικές πτυχές του και ιδιαίτερα τη στενή διασύνδεση του με το έτερο πολύτιμο αγαθό της υγείας. Θα μάθουν για τις ανθρώπινες αγωνίες, πίστεις, δοξασίες αλλά και τις απαντήσεις και τις πρακτικές λύσεις των αρχαίων για την επίτευξη της ευζωϊας, μέσα από το πρίσμα του θεϊκού και του ανθρώπινου, του ατομικού αλλά και του συλλογικού, στο πλαίσιο της πόλης.
Σάββατο 9/8, στις 11:00 στα ελληνικά
Διάρκεια: 90 λεπτά
Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση θέσης και στη συνέχεια η προμήθεια εισιτηρίου γενικής εισόδου από τα εκδοτήρια. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. 

Allspice – Michael Rakowitz and Ancient Cultures

Allspice. Michael Rakowitz and Ancient Cultures_Φωτογραφία Νίκος Κατσαρός

Εκτός από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση Allspice – Michael Rakowitz and Ancient Cultures που παρουσιάζει το Μουσείο Ακρόπολης και ο ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρωτότυπα αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονης τέχνης του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιρακινό-Αμερικανού καλλιτέχνη Michael Rakowitz, συνυφαίνοντας ανθρώπινες σχέσεις και ιστορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση αναδεικνύει διαχρονικά θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, απώλειας και αποκατάστασης, επιβίωσης και δημιουργίας πολιτισμού, μέσα από έργα εννοιολογικά, συγκινητικά, φανερά πολιτικά και σίγουρα επίκαιρα. Η είσοδος στην έκθεση Allspice είναι ελεύθερη.
*Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 18:00, στα ελληνικά, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ξενάγηση στην έκθεση Allspice.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση θέσης.Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAllspice – Michael Rakowitz & Ancient Cultures: Η σύγχρονη τέχνη συναντά αρχαίους πολιτισμούς στο Μουσείο Ακρόπολης12.09.2018

Όπως κάθε Σάββατο, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα είναι ανοιχτό ως τις 12 μεσάνυχτα. Για όσους επιθυμούν να εξυπηρετηθούν στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, θα απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000915.

Τέλος, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025, το «Μουσείο της Ανασκαφής» θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Traces of In-Between: Έξι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς χαρτογραφούν το ενδιάμεσο στη Σύρο
Εικαστικά
Κλεμμένος πίνακας του 16ου αιώνα επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 50 χρόνια
Εικαστικά
Χάρις Κανελλοπούλου: Μια Συλλογή με ιστορικό χαρακτήρα που συμβαδίζει με το παρόν της τέχνης από την Τράπεζα της Ελλάδος
Art & Culture
Μια ηχητική κατάδυση στον κόσμο του Takis
Εικαστικά
Parliament: Τελευταία εβδομάδα για το έργο «κοινωνικής χορογραφίας» του Michael Kliën στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά
Εικαστικά
VOID – Αυτό που Λείπει: Ο Στρατής Ταυλαρίδης επιστρέφει στην Αστυπάλαια με νέα έκθεση
Cine News
ΜΚΤ: Δωρεάν προβολή του «Mamma Roma» στο Πάρκο Ελευθερίας στο πλαίσιο της έκθεσης «Marlene Dumas. Cycladic Blues»
Εικαστικά
Βένια Δημητρακοπούλου: «Φτεροκοπώντας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου
Cine News
Το χρώμα της Ελευθερίας: Ο Σύλλογος Φίλων Κέας τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα
Εικαστικά
Art Athina 2025: Το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός και φέτος στο Ζάππειο
Εικαστικά
Σε νέα έκθεση στο Λονδίνο παρουσιάζονται έργα τέχνης του Ed Sheeran