MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Χάρης Δούκας: «Ήταν ατυχές το γεγονός με τον Λάνθιμο – Πρέπει να διαφυλάξουμε την ταυτότητα του πολιτισμού» (vid)

Ο Χάρης Δούκας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star και σχολίασε το “όχι” του ΚΑΣ για γυρίσματα στην Ακρόπολη από τον Γιώργο Λάνθιμο.

Monopoli Team

Στην απόρριψη από το ΚΑΣ του αιτήματος του Γιώργου Λάνθιμου να γυρίσει σκηνές της νέας του ταινίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Ήταν ατυχές το γεγονός με τον Γιώργο Λάνθιμο. Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε σπουδαίους σκηνοθέτες, σπουδαίους σεναριογράφους και ηθοποιούς και πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ταυτότητα της πόλης, του πολιτισμού και των καινοτόμων ιδεών και να τη διαφυλάξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) στο αίτημα του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη υπήρξε ομόφωνα αρνητική με την αιτιολογία ότι το περιεχόμενο των σκηνών θεωρήθηκε ασύμβατο με τους συμβολισμούς του μνημείου αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για τις ανάγκες των γυρισμάτων ο αρχαιολογικός χώρος θα παρέμενε κλειστός για τους επισκέπτες.

«Η Αθήνα ψηφίζει Emmy για τρίτη χρονιά. Είμαστε πια στο επίκεντρο σε δράσεις πολιτισμού, σε δράσεις που κάνουν την Αθήνα πιο λαμπρή σε όλον τον πλανήτη», ανέφερε επιπλέον ο Δήμαρχος Αθηναίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρης Δούκας: Το Φεστιβάλ της Αθήνας είναι το remix που χρειαζόταν η πόλη12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά εκατομμυρίων σε Μουσείο Γυναικείας Ιστορίας
ShowBiz
Lily Collins: Κυκλοφόρησε η καμπάνια που γύρισε σε Πετράλωνα και Νέα Μάκρη
ShowBiz
«Χάρισε απλόχερα το ταλέντο του»: H Λίνα Μενδώνη αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρίνο
ShowBiz
Βικτώρια Φασιανού: Η γενναιόδωρη κίνηση στον άνδρα που έσωσε έργο του πατέρα της από τις φωτιές στο Λος Άντζελες
ShowBiz
Project Hail Mary: Ο Ryan Gosling σε αποστολή ενάντια στον χρόνο με το TAG Heuer Connected Calibre E5
Cine News
Brad Pitt: Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Riders»
ShowBiz
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Η όλη ιστορία της “Φάλαινας” είναι για τον πατέρα μου» (vid)
ShowBiz
Τι σημαίνει για την Eurovision 2026 η φετινή επιλογή της Ελλάδας με το “Ferto”;
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
ShowBiz
Ο good job Nicky για τα θέματα ήχου στον ελληνικό τελικό: «Είναι άδικο να ρίξω τις ευθύνες αλλού» (vid)
ShowBiz
Eurovision 2026: Αυτά είναι τα φαβορί του Α’ ημιτελικού
ShowBiz
Η αστυνομία “εισέβαλε” στο Θέατρο Αθηνών κατά τη διάρκεια της παράστασης Cancel