MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εμάνουελ Αξ: Ένας μεγάλος πιανίστας συναντά την ΚΟΑ στο Ηρώδειο

Ένας από τους σηματινότερους πιανίστες της εποχής μας, ο αμερικανός Εμάνουελ Αξ, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για μια ξεχωριστή βραδιά στο Ηρώδειο στις 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Monopoli Team | 30.05.2025

«Η μουσική είναι κάτι που με κρατάει ζωντανό. Δεν είναι απλώς μια δουλειά για μένα, είναι τρόπος ζωής», δηλώνει σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του ο διάσημος πιανίστας.

Ο Εμάνουελ Αξ είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και αξιοσέβαστους πιανίστες της εποχής μας. Πίσω από την ερμηνευτική δεξιοτεχνία, βρίσκεται ένας άνθρωπος με βαθιά σεμνότητα και πάθος για τη μουσική. Δεν τον ενδιαφέρει η επίδειξη, αλλά η ουσία του ήχου και η αυθεντικότητα της ερμηνείας: «όταν παίζεις, μπαίνεις στο μυαλό του συνθέτη. Πόσο είναι ο συνθέτης και πόσο είμαι εγώ; Δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα βάζεις τον εαυτό σου σε αυτό».

Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από κομψότητα, βάθος και εσωτερικότητα. Η New York Times τον έχει αποκαλέσει «ποιητικό, ευγενικό και γεμάτο στοχασμό», ενώ πολλές φορές οι ερμηνείες του συγκρίνονται με αφήγηση – σαν να «μιλά» μέσα από τα πλήκτρα. Πρόσφατα, η Guardian τον έχει περιγράψει ως «πιανίστα που σπάνια φωνάζει, αλλά πάντα ακούγεται».

Ο Εμάνουελ Αξ συνεχίζει να διδάσκει, να ηχογραφεί και να εμφανίζεται σε κορυφαίες αίθουσες συναυλιών ανά τον κόσμο. Παρά τη φήμη του, παραμένει προσιτός και βαθιά ανθρώπινος. Σε ερώτηση για το τι θα συμβούλευε νέους συνθέτες ή ερμηνευτές, απαντά: «Μην γράφετε μουσική μόνο για να εντυπωσιάσετε. Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στη γνώμη των άλλων. Μην νομίζετε ότι πρέπει να είστε πάντα οι πιο έξυπνοι στο δωμάτιο».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η μακροχρόνια συνεργασία του με τον τσελίστα Γιο-Γιο Μα. Οι δυο τους έχουν κατακτήσει μαζί επτά βραβεία Grammy και έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό μουσικό δεσμό. «Είναι σαν ένα παλιό ζευγάρι», δηλώνει ο ίδιος με χιούμορ. «Μοιραζόμαστε μια βαθιά φιλία και μουσική σύνδεση».

Πρόσφατα ξεκίνησε η τριπλή συνεργασία του Αξ με τον Γιο-Γιο Μα και τον Λεωνίδα Καβάκο, μια σειρά ηχογραφήσεων και συναυλιών με όλα τα έργα του Μπετόβεν για τρίο, με τίτλο «Beethoven for three».

Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας, ο Αξ εμφανίστηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το καλοκαίρι του 2024, και επανέρχεται φέτος στον ίδιο χώρο για μια συναρπαστική σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο 3ο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν στις 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΟΑ και Εμάνουελ Αξ στο Ηρώδειο με έργα Μπετόβεν και Μέντελσον12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

O Εμάνουελ Αξ θα εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 στις 21:00

Συμμετέχουν: Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος), Άρτεμις Μπόγρη (μεσόφωνος), Δημήτρης Αλεξανδρής (αφηγητής)

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός.

Συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό σύνολο Equábili Vocal Ensemble. Διδασκαλία-διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Προπώλησης: more.com
Τιμή εισιτηρίου:75€, 70€, 60€, 50€, 45€, 35€, 25€, 20€, 15-5€ (εκπτωτικό)

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Οι Σκιαδαρέσες στον Σταυρό του Νότου Club για δύο εμφανίσεις
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Megadeth και οι Sepultura για ένα τελευταίο show στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Piano Days ΄26: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Η ολίνα κυκλοφορεί τους «Deiktes» – και μάς προετοιμάζει για το πρώτο της album
Μουσικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης “Ψαρογιάννης” Ξυλούρης
Μουσικά Νέα
Σωκράτης Μάλαμας: Τον χειμώνα στον Σταυρό του Νότου
Μουσικά Νέα
«Άρωμα Ιταλίας» από την ΚΟΑ στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον πρώτο Ημιτελικό
Μουσικά Νέα
Ποιοι θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit το καλοκαίρι στην Αθήνα;
Μουσικά Νέα
Οι High Vis στο Release Athens, με Offspring και Bad Religion
Μουσικά Νέα
Sexistential: Η Robyn επιστρέφει με τον πιο “εκστατικά” pop δίσκο της μέχρι τώρα
Μουσικά Νέα
Οι Leprous για δύο βραδιές στην Αθήνα – και τη δεύτερη φορά, φτιάχνεις εσύ το setlist