MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Επικεφαλής ΠΟΥ: 2 εκατομμύρια άνθρωποι «λιμοκτονούν» στη Γάζα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, προειδοποίησε ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι «λιμοκτονούν» στη Λωρίδα της Γάζας.

| Photo by Mohammed Ibrahim on Unsplash
Monopoli Team

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ανέφερε τη Δευτέρα (19/5) ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι «λιμοκτονούν» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε ότι ο ΠΟΥ και άλλοι οργανισμοί του ΟΗΕ είναι έτοιμοι να παραδώσουν βοήθεια στο παλαιστινιακό έδαφος, εάν τους επιτραπεί η είσοδος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι ήταν απαραίτητο για το Ισραήλ να αποτρέψει έναν λιμό στη Γάζα για «διπλωματικούς λόγους», αφού η κυβέρνησή του ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την είσοδο περιορισμένης επισιτιστικής βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστολή 400 καλλιτεχνών για τη γενοκτονία στη Γάζα – Υπογράφουν Λάνθιμος και Γαβράς12.09.2018

«Δύο μήνες μετά τον τελευταίο αποκλεισμό, δύο εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν», δήλωσε ο Tedros, ενώ 160.000 μετρικοί τόνοι τροφίμων «είναι αποκλεισμένοι στα σύνορα λίγα μόλις λεπτά μακριά. Ο κίνδυνος λιμού στη Γάζα αυξάνεται με την εσκεμμένη παρακράτηση ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου αποκλεισμού».

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα