MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Eurovision: Θρίαμβος για την «Αστερομάτα» – Μεγάλη νικήτρια η Αυστρία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος φέτος φιλοξενήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας, στο σύγχρονο στάδιο St. Jakobshalle, χαρίζοντας στους εκατομμύρια θεατές ανά την Ευρώπη μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και θέαμα.

Monopoli Team

Το φετινό σόου παρουσίασαν με επαγγελματισμό και χιούμορ οι Hazel Brugger, Michelle Hunziker και Sandra Studer, ενώ την εντυπωσιακή έναρξη έκανε ο περσινός νικητής Nemo, ερμηνεύοντας το πολυβραβευμένο “The Code”.

Η Αυστρία στον θρόνο της Eurovision

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Αυστρία, με τoν εκρηκτικό JJ και το τραγούδι “Wasted Love”, συγκεντρώνοντας 436 βαθμούς – εκ των οποίων 258 από τις επιτροπές και 178 από το κοινό. Το δυναμικό και συναισθηματικά φορτισμένο τραγούδι, που συνδύασε ηλεκτρονικά στοιχεία με βαθύ στίχο, έκλεψε τις εντυπώσεις και κατάφερε να επικρατήσει σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τελικούς των τελευταίων ετών.

Η Klavdia εντυπωσίασε με το “Αστερομάτα”

Η Ελλάδα είχε φέτος μια από τις πιο πετυχημένες παρουσίες των τελευταίων χρόνων. Η Klavdia με το ατμοσφαιρικό “Αστερομάτα” κατέκτησε την 6η θέση με 231 βαθμούς (126 από το κοινό και 105 από τις επιτροπές).

Η ερμηνεία της Klavdia χαρακτηρίστηκε από αισθαντικότητα και σκηνική παρουσία υψηλού επιπέδου, ενώ το τραγούδι σε ελληνικό στίχο δημιούργησε μια μαγευτική ατμόσφαιρα που δεν πέρασε απαρατήρητη από ευρωπαϊκό κοινό και επιτροπές.

Ένας τελικός γεμάτος χρώμα και ποικιλία

Στον φετινό μεγάλο τελικό συμμετείχαν 26 χώρες, οι οποίες παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών – από pop και ηλεκτρονική μουσική, μέχρι μπαλάντες και εναλλακτικούς ήχους.

Η τελική καταταξη

Πηγή: gpstomusic.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Οι Florence and Τhe Machine headliners της 1ης ημέρας του Ejekt Festival 2026
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Three Days Grace για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Mulatu Astatke: Ο αρχιτέκτονας του Ethio-Jazz στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Οι Deep Purple επιστρέφουν το 2026 στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
H KOA υποδέχεται τον πιανίστα Ίβο Πογκορέλιτς στο 2ο κονστέρτο του Ραχμάνινοφ
Μουσικά Νέα
Οι Saxon μαζί με τους Helloween στο Release Athens 2026
Μουσικά Νέα
Χαρούλης – Μποφίλιου ταξιδεύουν τον κόσμο με τις μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι – Νέες ημερομηνίες
Μουσικά Νέα
Μουσικός Περίπατος της ΚΟΑ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο
Μουσικά Νέα
Καμεράτα: Μουσικό ταξίδι στον ρομαντισμό με Σούμπερτ και Μπετόβεν στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Walk a Mile: Νέα μουσική από Kadebostany, λίγο πριν το live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
«Το Ροκ Του Μέλλοντός Μας»: Ένα μουσικό αντίο με την υπογραφή του Διονύση Σαββόπουλου