MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 17 Απριλίου

Οι Hooverphonic γιορτάζουν τα 25 χρόνια του The Magnificent Tree στο Fuzz Club, το έργο Δέσποινας Αποστολίδου «Δικαίωμα στη Λήθη» παρουσιάζεται στο Θέατρο Άβατον, σε σκηνοθεσία Νάνσυς Ρηγοπούλου. Εδώ, όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 17 Απριλίου.

Monopoli Team

Παραστάσεις

Δικαίωμα στη λήθη, της Δέσποινας Αποστολίδου στο Θέατρο Άβατον

Φωτογραφία: Πέτρος Πουλόπουλος

Το ολοκαίνουργιο έργο της Δέσποινας Αποστολίδου «Δικαίωμα στη Λήθη» παρουσιάζεται στο Θέατρο Άβατον, σε σκηνοθεσία Νάνσυς Ρηγοπούλου. Στο επίκεντρο το περιβάλλον των ανθρώπων που ταλανίζονται από ψυχικές ασθένειες με ένα έργο εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα που φέρνει στο φως μαρτυρίες ασθενών, φροντιστών και εργαζομένων στην υγεία από το 1924 και μέχρι σήμερα. Σε ένα ιδιόμορφο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής δύο γυναίκες που έχουν βιώσει την ψυχική ασθένεια στο οικογενειακό τους περιβάλλον, καλούνται να μιλήσουν για την εμπειρία τους. Σκοπός της εκπομπής είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσα από πραγματικές εμπειρίες ανθρώπων. *Παίζουν: Νάνσυ Ρηγοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 12€, Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών 10€, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Ατέλειες 7€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός 

Οι Απόντες, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Σταθμός

Οι «Απόντες» του Βασίλη Κατσικονούρη είναι ένα project και μία σπουδή στην προφορικότητα και στην αφήγηση πριν αυτή γίνει λογοτεχνία. Ανιχνεύει αυτό το προ-λογοτεχνικό στάδιο, ως μία, ενεργή πάντα, μήτρα παραγωγής λογοτεχνίας. Μία συλλογή από προφορικές αφηγήσεις ανθρώπων την ώρα που θυμούνται άλλους ανθρώπους, όπως τους θυμούνται, με λόγια που παράγονται εκείνη τη στιγμή. Αναφέρονται σε απόντες από θάνατο, χωρισμό, ξενιτιά, σε φίλους και πρόσωπα κάποτε αγαπημένα, που χάθηκαν στον χρόνο. Οι αφηγητές, όχι ηθοποιοί, καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καλούνται να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού ό,τι και όπως το θυμούνται, κάθε βράδυ η ίδια ιστορία με τα λόγια εκείνης της στιγμής, αδιαμεσολάβητα και απροβάριστα, χωρίς να υπάρχει μία λέξη γραπτή. Ως ραψωδοί του έπους της καθημερινότητας. Και ως συνοδεία λύρας, μια διακριτική υποστήριξη από κάποια θεατρικά στοιχεία. Η πρόσληψη αυτής της δράσης μπορεί να είναι ένα μοναδικό συμβάν-βίωμα, όπου τα όρια μεταξύ πομπού και δέκτη γίνονται δυσδιάκριτα… Κάθαρση για τους αφηγητές και μέθεξη για τους θεατές – ακροατές, ενίοτε και αντίστροφα.
Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη στις 20:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που επιστρέφουν μετά το Πάσχα12.09.2018

Συναυλίες

Οι Hooverphonic στην Ελλάδα για τα 25 χρόνια του The Magnificent Tree

Μετά τη Θεσσαλονίκη οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Hooverphonic, κάνουν στάση στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Απριλίου 2025, στο Fuzz Live Music Club, για ένα ακόμη επικό show, με όλες τους τις επιτυχίες, αλλά και για τον εορτασμό των 25 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού “The Magnificent Tree” που είναι άλλωστε και το album που τους εκτόξευσε στην στρατόσφαιρα της επιτυχίας και της παγκόσμιας αναγνώρισης. Σε αυτές τις δύο μοναδικές συναυλίες που θα λάβουν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Hooverphonic θα συνοδεύονται από κουαρτέτο εγχόρδων, κάτι που θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την live ηχητική παλέτα τους, στοχεύοντας στην πιστή αποτύπωση της τραγουδοποιείας τους, αλλά και την δημιουργία μίας πολύ ξεχωριστής ατμόσφαιρας, κάτι στο οποίο άλλωστε το Βελγικό τρίο ειδικεύεται.
Πέμπτη 17/4, 20:30
Εισιτήρια: 35€. Προπώληση: more.com
Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ φωνή που τους καθόρισε, το album που τους απογείωσε – Οι Hooverphonic όπως πρέπει να τους δεις12.09.2018

Εκθέσεις

Νικόλας Κονταξής: «Catch Me» στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια έκθεση-ωδή στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της συμπερίληψης. Η έκθεση «Catch Me» φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο και την ιστορία του Nicholas Kontaxis, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη και μέλους της λίστας Forbes 30 Under 30, που έχει μετατρέψει τις προκλήσεις της ζωής του σε μια εκρηκτική καλλιτεχνική γλώσσα γεμάτη δύναμη, συναίσθημα και αισιοδοξία. Ο Νικόλας, ζώντας με σοβαρές σωματικές και αναπτυξιακές δυσκολίες και έχοντας βιώσει περισσότερες από 75.000 επιληπτικές κρίσεις, χρησιμοποιεί την τέχνη ως το μοναδικό του εργαλείο έκφρασης, δημιουργώντας έργα μεγάλης κλίμακας που μεταφέρουν ένα παγκόσμιο μήνυμα αντοχής και έμπνευσης. Στην καρδιά της έκθεσης δεσπόζει το χαρακτηριστικό τραμπολίνο-έργο, που από εργαλείο αποκατάστασης μετατράπηκε σε καμβά, συμβολίζοντας την αλληλεγγύη και την επανεκκίνηση, προσκαλώντας το κοινό να δει τη ζωή με νέα ματιά και θάρρος. Η έκθεση «Catch Me» πλαισιώνεται από προσβάσιμες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με την ομάδα του Nevronas και τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης, ενισχύοντας την εμπειρία του κοινού και αναδεικνύοντας τη σημασία της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης μέσα από την τέχνη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μια αναπαράσταση του αυθεντικού στούντιο του Νικόλα και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια όπου θα χρησιμοποιηθούν υλικά και τεχνικές εμπνευσμένες από τη δουλειά του, όπως σπάτουλες, καφέδες και μπαχαρικά, προσφέροντας μια μοναδική, βιωματική επαφή με την τέχνη του.
Διάρκεια έκθεσης: Από 19 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2025
Ωράριο: Τετάρτη – Πέμπτη & Σάββατο – Δευτέρα: 10:00 – 18:00. Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Εισιτήρια: 5€
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η εμμονή του βλέμματος»: Αναδρομική Τέτση στην Εθνική Πινακοθήκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών
Εκδηλώσεις
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-2026
Εκδηλώσεις
Όταν η γη αγγίζει τον ουρανό: Το LycabettusEnsemble στη Σύρο με τραγούδια του Μεσαίωνα