MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Και εγένετο φως: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Αλεξιάδη στο cafe IANOS

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Αλεξιάδη “Και Εγένετο Φως” στο Cafe IANOS, με ανάγνωση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Monopoli Team

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Αλεξιάδη “Και Εγένετο Φως” την Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 19:30 στο Cafe IANOS.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης (ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής) ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου. Τον συντονισμός θα κάνει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από τη HandsUp και τον διερμηνέα Γιώργο Στάθη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δύο έφηβοι εξαφανίζονται. Ένα στοιχείο μένει πίσω: μια θήκη κινητού τηλεφώνου με έναν κίτρινο αρκούδο. Στους τοίχους βρίσκονται γραμμένες λέξεις από μια απεγνωσμένη Περσεφόνη που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει.

Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον κίτρινο αρκούδο;

Το φως και το σκοτάδι στο ίδιο νόμισμα, με διαφορετική όψη – το φως σού ψιθυρίζει «ζωή» την ίδια στιγμή που το σκοτάδι γελά, κρατώντας το χέρι σου. Κι εσύ προσπαθείς να φύγεις μακριά, μα κάτι σε κρατάει εδώ.

Είναι το φως.

Ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Ένα παραμύθι που ψάχνει λέξεις για να γραφτεί όσο πιο επώδυνα μπορεί.

Κι όταν τα καταφέρνει, γεννιέται το φως.

Λίγα λόγια για τον συυγραφέα:

Ο Στέφανος Αλεξιάδης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1993 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Ειδική Αγωγή και στα Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα ολοκλήρωσε το τμήμα των Παιδαγωγικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.

Το 2022 υπήρξε κεντρικός ομιλητής του 9ου συνεδρίου TEDx που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το TEDx talk του αφορούσε την αποδοχή του διαφορετικού.

Το πρώτο του βιβλίο, Τα φτερωτά σανδάλια, κυκλοφόρησε το 2021 και έναν χρόνο μετά απέσπασε το Βραβείο Ελληνικής Εφηβικής Λογοτεχνίας 2022 από τα Public.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“…Κι όταν σε πήρε το φιλί, γυναίκα..”- Εκεί που η γυναίκα έγινε πηγή έμπνευσης για τους ποιητές μας12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Και εγένετο φως

Συγγραφέας: Στέφανος Αλεξιάδης
Κατηγορία: Πεζογραφία Ελληνική
ISBN: 978-618-02-5715-1
Κωδικός: 35418
Σελίδες: 392
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 03/02/2025
Τιμή: 18,99€

Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Ελλάδα στον αέρα: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάνου Τσότρα
Βιβλία
«Τσιγαμάκι»: Κυκλοφόρησε η πρώτη συλλογή διηγημάτων του Παύλου Μεθενίτη
Βιβλία
Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025 στον Ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι
Βιβλία
«Τα βιβλιοπωλεία είναι παράπλευρα θύματα του αποκαλούμενου “τουριστικού θαύματος”»
Βιβλία
«Είναι φίλος μου»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου
Βιβλία
Athens Art Book Fair 2025: Το φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδόσεων της Αθήνας επιστρέφει
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Η Λέσχη ανάγνωσης για ενηλίκους τον Οκτώβριο διαδικτυακά και με φυσική παρουσία
Art & Culture
«Bookmorphs»: Ελληνοβρετανική συνάντηση εικαστικών βιβλίων στο Λονδίνο
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Βιβλία
Ο Λουκάς και η Μελωδία της Ζωής: Το νέο παιδικό βιβλίο της Βίβης Τόγιαλου
Βιβλία
Η φωτογραφία και το παραμύθι μπορούν να θεραπεύσουν – Ένα νέο βιβλίο μάς δείχνει πώς
Βιβλία
53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως: Με στόχο τη φιλαναγνωσία των παιδιών