MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Έρση Σωτηροπούλου: Ποια είναι η συγγραφέας που αποτελεί φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024

Η Έρση Σωτηροπούλου αποτελεί ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για την απόκτηση του φετινού βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Monopoli Team

Ο Γιώργος Σεφέρης και ο Οδυσσέας Ελύτης είναι οι δύο βραβευμένοι Έλληνες συγγραφείς με Νόμπελ Λογοτεχνίας – το 1963 και το 1979 αντίστοιχα. Λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς από τη Σουηδική Ακαδημία, μία Ελληνίδα συγγραφέας αποτελεί ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για την απόκτηση αυτού του τιμητικού βραβείου. Το όνομά της, Έρση Σωτηροπούλου.

Η υποψηφιότητά της είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, αφού μετά από περίπου μισό αιώνα μια Ελληνίδα καταφέρνει να ξεχωρίσει με το έργο της και να διαπρέψει, αποτελώντας φαβορί για την κατάκτηση αυτού του σπουδαίου τίτλου. Η Έρση Σωτηροπούλου έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες στην καριέρα της: Δεκάδες βιβλία της μεταφράστηκαν σε άλλες γλώσσες, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τιμήθηκε σε κρατικά βραβεία, ενώ η διεθνής αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Μετά από όλα αυτά, τα προγνωστικά τη θέλουν να κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας για την τρέχουσα χρονιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος Έλληνας συγγραφέας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ωστόσο είναι πρώτη φορά που κάποιος βρίσκεται τόσο κοντά στη βράβευση. Αν, λοιπόν, επιβεβαιωθούν τα σενάρια, τότε η Έρση Σωτηροπούλου θα αποτελεί την πρώτη γυναίκα και την πρώτη πεζογράφο που τιμάται με βραβείο Νόμπελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρνεστ Χέμινγουεϊ: Ο νομπελίστας λογοτέχνης μέσα από τα σοφά του λόγια12.09.2018

Στην ανάρτηση που δημοσίευσε ο εκδοτικός οίκος «Πατάκη» γίνεται η εξής αναφορά για την Έρση Σωτηροπούλου: «Στο Φόρουμ Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, τα στοιχήματα θέλουν την υποψηφιότητά της στα φαβορί, αναγνωρίζοντας στη συγγραφέα “τη διαυγή εξερεύνηση της ανθρώπινης πολυπλοκότητας μέσα από μια πρωτοποριακή πεζογραφία που εξετάζει τα όρια μεταξύ του προσωπικού και του πολιτικού”. 45 χρόνια μετά τη βράβευση του Οδυσσέα Ελύτη και 61 χρόνια μετά τη βράβευση του Γιώργου Σεφέρη, οι ευχές όλων μας είναι μαζί της».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Βιβλία