MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Gaya Athens: Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας

Το Gaya Athens άνοιξε τις πόρτες του για μία αξέχαστη βραδιά με δροσιστικά κοκτέιλ και γαστρονομικές επιλογές που ενθουσίασαν ακόμη και τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους…

Μιλένα Αργυροπούλου | 07.07.2024 Φωτογραφίες: Nikos Droukas, NDP Photo Agency

Ζεστή ατμόσφαιρα, κοσμοπολίτικα vibes, φιλόξενο προσωπικό και γεύσεις από… άλλο κόσμο, συνέθεσαν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία για εμάς, στο κέντρο της Αθήνας την πρώτη νύχτα του Ιουλίου. Ακριβώς στα μισά της Ερμού, δίπλα στο εκκλησάκι της Καπνικαρέας, στην οδό Καλαμιώτου 2, το Gaya Athens λειτουργεί εδώ και περίπου δύο μήνες και ήδη έχει καταφέρει να χαρίσει στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης μία ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών, από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ. Προτάσεις για χορταστικό brunch παρέα με τον -εξαιρετικού χαρμανιού- πρωινό καφέ, γλυκές απολαύσεις νωρίς το απόγευμα και αγαπημένα κοκτέιλ για όταν πια ο ήλιος έχει πέσει – είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που το GAYA μας προσφέρει.

Το πρώτο βράδυ του Ιουλίου βρεθήκαμε κι εμείς εκεί για μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, σε επιμέλεια του σεφ Κωνσταντίνου Άκουρο. Έχοντας ως βάση την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα σε συνδυασμό με τη νότα της καινοτομίας, οι γεύσεις ξέφυγαν από τα όρια του ‘αναμενόμενου’ και άγγιξαν την πρωτοτυπία με απόλυτη επιτυχία. Το αποτέλεσμα; Νομίζω δικαίωσε τον σεφ 100%.

Φωτογραφίες: Nikos Droukas

Δυναμική αρχή με ορεκτικά που κλέβουν την παράσταση

Τα πρώτα κιόλας εδέσματα που δοκιμάσαμε προμήνυαν το τι θα ακολουθούσε. Για ορεκτικά λοιπόν Pastitsio Croquette για όσους επιθυμούσαν να δοκιμάσουν το κατεξοχήν ελληνικό φαγητό σε μία άλλη εκδοχή του, Tacos Spetsofai, όπου το χωριάτικο λουκάνικο με άρωμα Ελλάδας πήρε κάτι από γεύση Μεξικού, και Beef Carpaccio με κασέρι Ξάνθης – γιατί, είπαμε, τα ελληνικά προϊόντα είχαν την τιμητική τους!

Pastitsio Croquette

Tacos Spetsofai

Beef Carpaccio

Τα πρώτα πιάτα ήρθαν να συμπληρώσουν δροσιστικές σαλάτες. Η all-time-classic Greek Salad  με αγαπημένα εγχώρια προϊόντα παρέα με την πολύ ιδιαίτερη Burrata Kerkinis, στην οποία αν μη τι άλλο κυριαρχούσε το λάδι βασιλικού.

Greek Salad

Burrata Kerkinis

Στο… ψητό!

Αν λέγαμε ότι μείναμε έκπληκτοι από τα ορεκτικά, ποιος να φανταζόταν πόσες εκπλήξεις θα μας επιφύλασσαν τα κυρίως πιάτα! Ανάμεσα στο θαλασσινής αύρας Fillet Sea Bream, στο Rib Eye Black Angus και στο Ossobuco Risotto κατευθυνθήκαμε προς την τελευταία επιλογή, για να διαπιστώσουμε τη γευστική πανδαισία που προσέφερε το καλομαγειρεμένο μοσχάρι με το άρωμα του σαφράν…

Ossobuco Risotto

Fillet Sea Bream

Για…σβήσιμο

Και μιας και οι γλυκές προτάσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού, ο σεφ είχε ετοιμάσει για εμάς Strawberry Pavlova και Chocolate Tart. Η κρέμα μασκαρπόνε της Πάβλοβα από τη μια και η καραμέλα γάλακτος της τάρτας από την άλλη, μας κέρδισαν και με το παραπάνω!

Strawberry Pavlova

Chocolate Tart

Φυσικά, ένα κοκτέιλ ήταν must επιλογή για να συνοδεύσει το φαγητό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Τον ρόλο λοιπόν αυτόν ανέλαβε η ‘Αποδομημένη Μαργαρίτα’. Τα φύλλα καφίρ μαζί με τα εσπεριδοειδή κατόρθωσαν να απογειώσουν το κλασικό κοκτέιλ που όλοι ξέρουμε σε…άλλο level!

Abstract Margarita

Ο σεφ πίσω από την γαστρονομική εμπειρία που ονομάζεται GAYA

Μέσα σε όλη αυτήν την υπέροχη-γευστικά και όχι μόνο- ατμόσφαιρα είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον δημιουργό αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας. Ο Κωνσταντίνος Άκουρος, έχοντας πολυετή εμπειρία στον χώρο, αφού τυγχάνει να έχει εργαστεί σε πολλά αγαπημένα στέκια της πρωτεύουσας, μας εξηγεί πώς προσεγγίζει το ταξίδι της γεύσης.

“Υπάρχει πολύς τουρισμός στην Αθήνα ειδικά τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε την ελληνική φιλοσοφία μας και κουζίνα στους τουρίστες, με λίγα λόγια να προβάλουμε την Ελλάδα. Στο μαγαζί εδώ στο GAYA το κάνουμε στον μεγαλύτερο βαθμό που μπορούμε, πάντα με το καλύτερο αποτέλεσμα και για τους πελάτες και για τους εργαζόμενους. Θέλουμε να υπάρχει μία σωστή αρμονία. Και αξιοποιήσαμε ελληνικά υλικά, καθότι μας ενδιαφέρει η πρώτη ύλη, είναι το παν για εμάς, και ιδιαίτερα η ελληνική πρώτη ύλη. Έχουμε για παράδειγμα το οσομπούκο, τα ελληνικά λουκάνικα, ελληνικές πρώτες ύλες γενικά. Επειδή όμως είναι και λίγο εμπορικό, αναγκαστικά υπάρχουν και προϊόντα μη εγχώρια, όπως το Rib eye της Αμερικής ή το φιλέτο Αμερικής. Τα υπόλοιπα όμως κρέατά μας είναι ελληνικά. Προβάλλουμε αυτό που είμαστε στην ουσία”, μας είπε ο κύριος Άκουρος.

Ο σεφ Κωνσταντίνος Άκουρος

Όλα δείχνουν ότι το Gaya Athens ήρθε για να μείνει. Για τις νόστιμες γαστρονομικές του προτάσεις, την υπέροχη, χαλαρωτική του ατμόσφαιρα, την πάντα εξαιρετική φιλοξενία που προσφέρει. Αν το έχετε επισκεφτεί, τότε καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε – αν όχι, τότε προσθέστε το στην must visit λίστα σας και δεν θα χάσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά τα low-budget μέρη για φαγητό στην Αθήνα θα γίνουν το νέο σου στέκι12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση