MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 3 Ιουλίου

Το «Μιντάτι», μια παράσταση για την ανθρώπινη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα, παρουσιάζει η χορογράφος Τζένη Αργυρίου στην Πειραιώς 260, ενώ η αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος» του ΚΘΒΕ κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 3 Ιουλίου.

MINTATI @Νύσος Βασιλόπουλος
Monopoli Team

Χορός

Μιντάτι, της Τζένης Αργυρίου στην Πειραιώς 260

Φωτογραφία: Νύσος Βασιλόπουλος

Το «Μιντάτι», μια παράσταση για την ανθρώπινη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα, παρουσιάζει η χορογράφος Τζένη Αργυρίου στις 3 και 4 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Η γνωστή δημιουργός εμπνέεται από την κληρονομιά των παραδοσιακών και λαϊκών ελληνικών χορών αλλά και από σύγχρονες χορογραφικές πρακτικές, διαμορφώνοντας στο έργο αυτό ένα τοπίο όπου ο χορός συνδέεται με τη ζωντανή μουσική σε ένα αρμονικό ταίριασμα. Στο «Μιντάτι» χορεύτριες και χορευτές, μουσικοί και θεατές μοιράζονται έναν κοινό κόσμο και συμμετέχουν σε ένα είδος «τελετουργίας», σε μια συλλογική ανθρώπινη εμπειρία. *Παίζουν: Σεβαστή Ζαφείρα, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Ερμής Μαλκότσης, Τάσος Νίκας, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Δέσποινα Σανιδά Κρεζία, Νάνσυ Σταματοπούλου.
Παραστάσεις: Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη 25€, Α Ζώνη 5€ – 20€, Β Ζώνη 5€ – 15€. Προπώληση: aefestival.gr και more.com
Πειραιώς 260, Ταύρος 

Θέατρο

Πλούτος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη)

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου -σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Το «ταξίδι» θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Θέατρο Δάσους στις 3 και 4 Ιουλίου. Ο Χρεμύλος το alter ego του Αριστοφάνη βιώνει με τραυματικό τρόπο μια πραγματικότητα όπου οι κοινωνικές αξίες, οι ιδέες και η ηθική στη Νέα Εποχή έχουν δυστυχώς εκπέσει. Έντρομος καταφεύγει στο Μαντείο του Απόλλωνα με το αγωνιώδες ερώτημα «τι να κάνω για να έχει ένα εξασφαλισμένο μέλλον το παιδί μου». Η διφορούμενη απάντηση του Απόλλωνα είναι να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει στο διάβα του και να τον πείσει να έρθει μαζί του στο σπίτι του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον θεό Πλούτο που χαρίζει απλόχερα χρυσάφι, χρήμα και όλα τα υλικά αγαθά που ονειρεύεται ο Χρεμύλος, στην οικογένεια του αλλά και ολόκληρη τη κοινωνία. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα. Όμως αυτή η προσφορά του θεού Απόλλωνα στο βάθος αποδεικνύεται μια δοκιμασία. *Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Πλούτος),  Φαίη Κοκκινοπούλου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Πολυξένη Σπυροπούλου κ.α.
Τετάρτη 3/7 και Πέμπτη 4/7 στις 21:15
Εισιτήρια: Από 11€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου. Τηλέφωνο: 231 520 0200

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Ορέστεια» στο Φεστιβάλ Επιδαύρου12.09.2018

Συναυλίες

Opeth και Leprous έρχονται για το απόλυτο progressive live στο θέατρο Λυκαβηττού

Εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, ΟPETH, θα μοιραστούν την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού στις 3 Ιουλίου 2024 με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous στα Rockwave Nights. Η λατρεία και το πάθος τους για τον ήχο της δεκαετίας του ’70 μεταφόρφωσαν τους ΟPETH σε ένα μουσικό πολυεργαλείο που διακρίνεται από progressive μέταλ, folk και blues ακούσματα και μουσικές ενορχηστρώσεις δύσκολες στην περίπλοκη απλότητά τους και πολυμήχανες στην ικανότητά τους να γοητεύουν με απολαυστικές, στοχαστικές μελωδίες. Μαζί τους Οι κυβερνήτες του σύγχρονου «progosphere», Leprous.
Τετάρτη 3/7, 21:00
Εισιτήρια: 49,50 ευρώ. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού – Αθήνα, Αττική

Στέφανος Κορκόλης και Σοφία Μανουσάκη στο City Garden Festival

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη μάς καλούν σε μια μοναδική συναυλία, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 στο City Garden Festival, για να απολαύσουμε μαζί αγαπημένα τραγούδια. Μια ερωτική ιεροτελεστία ‘‘Με τη φωνή του φεγγαριού’’. Τραγούδια με μεθυστικούς χυμούς, ρυθμούς και μελωδίες: από συναισθηματικά φορτισμένες μπαλάντες έως τραγούδια εξωστρεφών διαθέσεων. “Σκόνη και θρύψαλα”, “Δεν είσαι εδώ”, “Στους πέντε ανέμους” ,”Ο άγγελός μου”, “Κάθε φορά που με κοιτάζεις”, “Σ’ έχω ερωτευτεί”, “Λατέρνα”, “Εκατό φορές κομμάτια”, “Θες”, “Σβήσε το φεγγάρι”, “Κάποιες φορές” αλλά και τραγούδια των Leonard Cohen, Aerosmith, Rolling Stones, Donna Summer, Γιώργου Δημητριάδη, Αντώνη Μιτζέλου και άλλων.
Τετάρτη 3/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46 Τηλέφωνο: 21 1770 1700

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Υπερβαίνοντας τα όρια»: Όσα θα δούμε στη Λυρική τη νέα σεζόν 2024/2512.09.2018

Εκθέσεις

Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα – ορόσημα της Αμερικανίδας φωτογράφου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman πρόκειται να παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από 30 Mαϊου μέχρι 4 Νοεμβρίου 2024 στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών «Untitled Film Stills» (1977-1980), καθώς και από τις σειρές «Rear Screen Projections» (1980), «Centerfolds» (1981) και «Color Studies» (1982).
Διάρκεια Έκθεσης: 30 Μαϊου – 4 Nοεμβρίου 2024
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: €16. Μειωμένο εισιτήριο: €12. Περιλαμβάνει είσοδο και στις Μόνιμες εκθέσεις.
Ωράριο: Δευτέρα: 10:00-17:00. Τρίτη: Κλειστά. Τετάρτη: 10:00-17:00. Πέμπτη: 10:00-20:00. Παρασκευή: 10:00-17:00. Σάββατο: 10:00-17:00. Κυριακή: 11:00-17:00.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα. Τηλ.: (+30) 210 7228321-3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρώματα στο κύμα: Εκθέσεις εικαστικών στα ελληνικά νησιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Ένας βαθιά ανθρώπινος μονόλογος σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, ο Μάλαμας στον Σταυρό του Νότου - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η θρυλική «Λόλα» στο Παλλάς, η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Πιερ Μπουλέζ στο Μέγαρο - 'Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Έχεις πέντε λεπτά» από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, η κολεκτίβα Climate Change στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Ιεροτελεστία» στο Εθνικό, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Λουκέρνης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη