MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Underwonder: Η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV έφερε στο φως ανακάλυψη για το σπήλαιο Βουλιαγμένης

Μια νέα ανακάλυψη έρχεται πρώτη φορά στο φως για το σπήλαιο Βουλιαγμένης.

Underwonder
Monopoli Team

Το «Underwonder», η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα, ακολουθεί μια ομάδα έμπειρων σπηλαιοδυτών με επικεφαλής τον Γιώργο Βανδώρο. Η ομάδα εξερευνά με πάθος και προσήλωση εντυπωσιακά υποβρύχια τοπία, αποκαλύπτοντας κρυμμένες ιστορίες και τις φυσικές προκλήσεις της σπηλαιοκατάδυσης.

Στο δεύτερο μέρος του 4ου επεισοδίου, ο κύκλος των καταδύσεων της ομάδας ολοκληρώνεται εκεί από όπου ξεκίνησε, στη Λίμνη Βουλιαγμένη. Αυτήν τη φορά, έρχεται στο φως μία νέα και συνταρακτική ανακάλυψη, που αφορά ένα τμήμα του σπηλαίου Βουλιαγμένης, όπου καμία καταδυτική αποστολή δεν έχει ανακαλύψει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο αυτό η ομάδα δυτών ανακαλύπτει και εξερευνά ένα άνοιγμα στην οροφή του σπηλαίου σε βάθος 50 μέτρων, και σε ευθεία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την είσοδο του σπηλαίου. Το άνοιγμα αυτό οδηγεί σε ένα κάθετο φυσικό «πηγάδι», με μοναδικούς σχηματισμούς σταλακτιτών, οι οποίοι δεν συναντώνται σε άλλα σημεία του σπηλαίου. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η κατακόρυφη ανάδυση των δυτών οδηγεί στο ρηχότερο σημείο που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στο σπήλαιο της Λίμνης Βουλιαγμένης – σε δύο φυσικούς θόλους με αέρα, ένας εκ των οποίων δείχνει να συνεχίζει ψηλά και χρήζει μελλοντικής εξερεύνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUnderwonder: Κυκλοφόρησε το Making Of της σειράς ντοκιμαντέρ του COSMOTE TV12.09.2018

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως επειδή η «είσοδος» σε αυτό το φυσικό «πηγάδι» βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και μεγάλη απόσταση, οι δύτες κατά την ανάδυση στη διάρκεια της εξερεύνησης χρειάστηκε να προχωρήσουν σε ανάδυση μέσα σε αυτό.

Πρόκειται για μία ριψοκίνδυνη αποστολή που οδήγησε, ωστόσο, σε μία σπουδαία ανακάλυψη για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της χώρας μας.

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ

Το “Underwonder” είναι μία τετραμερής σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία αποκαλύπτει υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από τη σπηλαιοκατάδυση. Αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό οπτικής ομορφιάς, μαζί με άγνωστα στοιχεία και πληροφορίες που αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται μέσω της υποθαλάσσιας εξερεύνησης.

Η οπτικοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής ανάλυσης του Δρ. Γεωλογίας-Σπηλαιολογίας, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς μία ομάδα δυτών με επικεφαλής τον σπηλαιοδύτη Γιώργο Βανδώρο, μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους, ενώ εξερευνούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα και, ταυτόχρονα, εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Η ομάδα των δυτών επισκέπτονται υποβρύχιες σπηλιές και βιώνουν ακραίες συνθήκες. Δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και ανακαλύπτουν συναρπαστικά τοπία, κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα κάτω από το νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της: Όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του Underwonder12.09.2018

Μέσα από τα μοναδικά υποβρύχια πλάνα της σπηλαιοδύτριας και κινηματογραφίστριας Καρολίν Νεγρίν, αλλά και τα εντυπωσιακά 3d effects και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το «σήμερα» και τα σύγχρονα δεδομένα.

Στην πρωτοποριακή σειρά παραγωγής της COSMOTE TV, τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Καρύδας, τη μουσική ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την εκτέλεση παραγωγής το Mad TV/Dam Productions.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά εδώ.
*Στην ιστοσελίδα υπάρχουν διαθέσιμοι χάρτες από όλα τα σπήλαια που επισκέφτηκε η καταδυτική ομάδα.

Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: Mad Tv / Dam Productions
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Κώστας Καρύδας
Μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος
Παραγωγός: Ανδρέας Κουρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μάριος Τσιπόπουλος
Υποβρύχια Πλάνα: Carolin Negrin
Executive Producer: Φαίη Τσιτσίπη
Βοηθός Σκηνοθέτη & Production Coordinator: Μαρία Ληδά Σταυρακάκη
Επιμέλεια Παραγωγής COSMOTE TV: Γιώτα Καλαφάτη
Production Design: Ναταλία Λαμπροπούλου

Ομάδα Δυτών

Γιώργος Βανδώρος
Βασίλης Ζωγράφος
Ανδρέας Κουρής
Αντώνης Κρεντς
Κάρολιν Νεγρίν

Το ντοκιμαντέρ Underwonder πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών Motor Oil και Blue Star Ferries.

Περισσότερα από Επίκαιρα