MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας με γεύσεις της Μεσογείου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γιορτάστηκε η Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Monopoli Team

Η Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας, που αποτελεί πλέον θεσμό, εστιάζει στην ανάδειξη των γευστικών και υγιεινών, παραδοσιακών συνταγών της βιώσιμης τουρκικής κουζίνας, που εκτελούνται υπό τις αρχές του zero waste (χωρίς να παράγουν απόβλητα). Ειδικότερα οι φετινές εκδηλώσεις προβάλλουν τα αιγαιοπελαγίτικα μενού της τουρκικής γαστρονομίας.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν, και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

O Τούρκος Πρέσβης Çağatay Erciyes και η σύζυγός του Hala Erciyes

Στην Αθήνα, η Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας γιορτάστηκε στην κατοικία του Τούρκου Πρέσβη Çağatay Erciyes και της συζύγου του Hala Erciyes. Στην εκδλήλωση παρευρέθηκαν Έλληνες πολιτικοί, εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπρόσωποι του Τύπου και καταξιωμένα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου οι οποίοι, απόλαυσαν γαστρονομικές δημιουργίες και ενημερώθηκαν για τις τεχνικές παρασκευής τους, όπως σούπα τραχάνα, φασολάκια με ελαιόλαδο, γεμιστές πιπεριές με ελαιόλαδο, φάβα, mücver (κολοκυθοκεφτέδες), πίτα λαχανικών και gözleme με πράσινα χόρτα, γαρίδες σαγανάκι, κεφτεδάκια Σμύρνης και sübye.

«Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τουρκικής Γαστρονομίας αναδεικνύεται η τοπική κουζίνα μιας περιοχής της Τουρκίας. Πέρυσι η κουζίνα της Hatay. Φέτος είναι αφιερωμένη στις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, γεύσεις γνώριμες και αγαπητές, ιδιαίτερα για τους επισκέπτες που προέρχονται από κοντινές περιοχές, όπως οι Έλληνες και οι Ιταλοί», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Τούρκος Πρέσβης. Ο κ. Erciyes υπογράμμισε επίσης ότι η τουρκική και η ελληνική κουζίνα έχουν τη δύναμη να ενώσουν τους δύο λαούς και δήλωσε: «είμαι ευχαριστημένος που η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που υπάρχει θετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

Αναφερόμενος στην περιοχή του Αιγαίου, ο Πρέσβης Erciyes επισήμανε ότι η περιοχή ξεχωρίζει όχι μόνο για τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της, αλλά και για την υγιεινή διατροφική κουλτούρα. «Είμαστε υπερήφανοι που η τουρκική κουζίνα είναι αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής κουζίνας–η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO–, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας αποτελεί το ελαιόλαδο».

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
Σχετικά Θέματα
Εταιρικές Δράσεις
Ένα νέο resort υψηλής αισθητικής στρέφει τα βλέμματα στα Σύβοτα
Αγορές
Αλλατίνη Soft Kings Protein: Nέα απόλαυση με 20% πρωτεΐνη
Art & Culture
Ο Πολιτισμός ως δύναμη αλλαγής: Το παράδειγμα του Qualco Foundation
Εταιρικές Δράσεις
Μία ξεχωριστή εμπειρία wellness στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton
Εταιρικές Δράσεις
Melissa Odabash x Salt Water: Η Resort Wear πολυτέλεια συναντά την ελληνική Ριβιέρα
Εταιρικές Δράσεις
SEPHORA: Yποδέχθηκε το καλοκαίρι με το απόλυτο summer beauty party
Αγορές
Live the LAMDA MALLS Summer Experience – Με μοναδικές εκπτώσεις και ξεχωριστές εμπειρίες για όλους
The Art of Life
Η νέα συλλογή της therinós resort wear είναι μια ωδή στην άνεση και την υψηλή αισθητική
Αγορές
SEVEN7EEN: Η νέα αρωματική σειρά Fizzy Lily αναδεικνύει την πιο μαγευτική πλευρά της θηλυκότητας
Εταιρικές Δράσεις
F1 – Η ταινία: Τα εντυπωσιακά ρολόγια της IWC Schaffhausen σε μια ειδική προβολή στα Village Cinemas
Δράσεις
Το Κύπελλο Μπρεάλ του Σπύρου Λούη ξανασυστήνεται στο κοινό
Εταιρικές Δράσεις
Από το σινεμά στην Αρχιτεκτονική: Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο της Κυψέλης γιορτάζει τη δύναμη των ιδεών μέσω ενός δημιουργικού διαλόγου