MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια Κυριακάτικη βόλτα που ενώνει τις γενιές στο κέντρο της πόλης

Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11:00 η ΑΝΤΑΜΑ διοργανώνει μία διαγενεακή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Monopoli Team

Με αφορμή την 29η Απριλίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης, η ΑΝΤΑΜΑ με τη στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE που εκπονεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω των δράσεων #BeActiveHellas, διοργανώνει μία διαγενεακή βόλτα στον Εθνικό Κήπο και τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11:00πμ.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης καθιερώθηκε το 2009 και έχει σαν στόχο να τονιστεί η σημασία/ το θετικό αποτύπωμα της επαφής ανθρώπων διαφορετικών γενεών τόσο στην καθημερινή τους ζωή, όσο και στην κοινωνία, καθώς και ο σημαντικός ρόλος που κάθε γενιά έχει στη διαμόρφωση μιας ισχυρής / ανθεκτικής κοινωνίας.

Θέλοντας να προβάλουμε την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές γενιές και το γεγονός ότι η επαφή και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ τους αποτελεί ίσως την πιο ουσιαστική «απάντηση» στην καταπολέμηση του Ηλικιακού Ρατσισμού και της μοναξιάς, προσκαλούμε ανθρώπους όλων των ηλικιών στη βόλτα με μήνυμα «Μια βόλτα που ενώνει τις γενιές». Η βόλτα θα ξεκινήσει από τον Εθνικό Κήπο και θα ολοκληρωθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ενα ανοικτό κάλεσμα προς όλους για έναν περίπατο μέσα σε αυτή την όαση στο κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνοντας αφήγηση παραμυθιού και επιβεβαιώνοντας ότι μεγαλώνοντας μαζί, μεγαλώνουμε καλύτερα!

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο ιστορητής Γιώργος Ευγενικός και το Παραμυθόφωνο, με αφηγήσεις παραμυθιών από την προφορική παράδοση.

Η εκδήλωση στηρίζεται επίσης από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τηνΔροσοσταλίδα ΚΟΙΝΣΕΠ και τοmonopoli.gr.

  • Εκκίνηση: 11:00πμ Εθνικός Κήπος, είσοδος Λεωφόρος Αμαλίας (συνάντηση στην είσοδο,Ηλιακό Ρολόι-κήπος).
  • Τερματισμός: Κήπος Προεδρικού Μεγάρου (είσοδος: οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’, 2).

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Για τη συμμετοχή στη βόλτα και την είσοδο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου δηλώστε συμμετοχή  εδώ

Για την πρόσβαση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: [email protected]

#GIW24#ANTAMA#antama65plus #leavenoonebehind #inclusion #inclusionmatters #intergenerationalsolidarity

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b