MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024».

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αγορά / Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος
Monopoli Team

Το Ολύμπιο Φως, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, θα ταξιδέψει από την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Ελλάδα για να καταλήξει, την τελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας, να διανύσει τη διαδρομή Κόρινθο, Μέγαρα, Μαραθώνα, Λαύριο, Σούνιο, ΚΠΙΣΝ. Τελευταία στάση αποτελεί το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει η Τελετή Παράδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Olympic Cypher: Μια χορευτική breakdance περφόρμανς με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα12.09.2018

Η εκδήλωση, που αποτελεί ακόμη ένα γεγονός που αναδεικνύει το ΚΠΙΣΝ ως τοπόσημο της σύγχρονης Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά. Τέσσερις Λαμπαδηδρόμοι θα τρέξουν περιμετρικά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Πλωτάρχη Αντώνη Καραγουδάκη, θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους εθνικούς ύμνους της Γαλλίας και της Ελλάδας, παράλληλα με την έπαρση της αντίστοιχης σημαίας.

Η τελετή θα συνεχιστεί με χαιρετισμούς από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, και από εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της ΕΟΕ. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ξεχωριστή performance χορού από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνοδεία των Σιντριβανιών στο Κανάλι, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου πάνω στον «Ηπειρώτικο χορό» του Νίκου Σκαλκώτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου, 14:30
Αγορά, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Ελεύθερη είσοδος

Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Νίκος Σκαλκώτας, «Ηπειρώτικος χορός»
Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Τότα Πρίτσα

Γυναίκες: Άννα Φράγκου, Ναταλία Καλογεροπούλου, Μάγδα Κούκου Φέρρα, Marta Rivero De Miranda, Μαρίτα Νικολίτσα, Αρετή Νότη, Ελένη Μυρσίνη Πετρούτσου, Ελευθερία Στάμου, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Alicia Townsend, Αριάδνη Φιλιππάκη, Ελένη Φώτου, Δέσποινα Χρυσοστόμου

Άνδρες: Βαγγέλης Μπίκος, Manex Alberdi, Γιάννης Γκάντσιος, Elton Dimrochi, Γιάννης Μητράκης, Daniele Pecorari, Stefano Pietragalla, Kaito Takahashi, Χρήστος Τζοβάρας, Παντελής Χαρατσίδης, Γιώργος Χατζόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣN snfcc.org καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b