MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Μίλα. Μπορείς»: Νέο σποτ για την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού παρακινεί τους μαθητές να «σπάσουν» τη σιωπή τους

Το Ίδρυμα Ωνάση και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συνεργάζονται σε μια καμπάνια για την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Credits: Morgan Basham/Unsplash
Monopoli Team

Μέσα από την υλοποίηση της καμπάνιας «STOP Bullying. Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς» για την καινούρια πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Ίδρυμα Ωνάση έχει ως στόχο να γίνουμε όλοι ένα δίκτυο ενημέρωσης, κατανόησης και δράσης. Μια συμμαχία όπου ο ένας ακούει τον άλλο χτίζοντας την απαραίτητη «ασπίδα» απέναντι στη βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαιδικά βιβλία που θα ενδυναμώσουν τους μικρούς βιβλιοφάγους απέναντι στο bullying12.09.2018

Την Τρίτη 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής και της εκστρατείας ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του bullying από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη και η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Φωτογραφία: Νίκος Αρβανιτίδης

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, δήλωσε πως «Ο κύκλος της σχολικής βίας μπορεί και πρέπει να σπάσει. Για να γίνει αυτό πρέπει μαθητές, διδάσκοντες και γονείς να αποκτήσουν φωνή. Φωνή αλλά και ένα τρόπο να αντιδράσουν. Πρέπει η φωνή αυτή να αποκτήσει δύναμη και να γίνει μια ξεχωριστή ιστορία θάρρους. Μπορεί έτσι να λειτουργήσει σαν καταλύτης σ’ αυτή την καμπάνια για την αλλαγή νοοτροπίας, την οποία το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει απολύτως με τη δωρεά του. Είναι αυτή η έννοια μάλιστα, του ‘καταλύτη’, που μας ενώνει όλους σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Στην ιστορία των περίπου 50 ετών που διανύουμε -του χρόνου το Ίδρυμα θα συμπληρώνει ακριβώς μισό αιώνα δράσης χάρη στην παρακαταθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση- λειτουργούμε πάντοτε με τη λογική του ‘καταλύτη’: δεν θέλουμε να υποδείξουμε τις αλλαγές, αλλά να τις προλάβουμε. Δεν αναλαμβάνουμε απλώς την οικονομική υποστήριξή τους, αλλά αγκαλιάζουμε τα σχέδια που αφορούν την κοινωνία και συμβαδίζουν με τις αρχές του Ιδρύματος.

H στήριξη που παρέχει το Ίδρυμα Ωνάση στην καμπάνια του Υπουργείου Παιδείας εναντίον του σχολικού εκφοβισμού βασίζεται στο όραμα που έχουμε για την παιδεία. Μια παιδεία που δεν αποκλείει, που αγωνίζεται κατά του φόβου, που συνδυάζει τη γνώση με την συμπερίληψη. Για το Ίδρυμα Ωνάση η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. H καμπάνια αυτή είναι μέρος της προσπάθειας που κάνουμε για να αλλάξουν νοοτροπίες: στα δικαιώματα των γυναικών και της LGΒTQ+ κοινότητας, για την κλιματική κρίση, για τα εμβόλια, για τη δωρεά οργάνων, για τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας».

Tόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησαν το Ίδρυμα Ωνάση για «την πολύτιμη υποστήριξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της καμπάνιας».

Η καμπάνια, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία και με τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση από την Ogilvy Greece, έχει ήδη γίνει viral μετρώντας εκατομμύρια views σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Ενδεικτικά, μόνο από το Instagram του Ιδρύματος Ωνάση, το βίντεο το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2 εκατομμύρια φορές, και έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερα από 40.000 likes και εκατοντάδες θετικά σχόλια.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b