MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικοί περίπατοι σε δημοτικά μουσεία της Αθήνας από την ΚΟΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Πέμπτη 21η Μαρτίου και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει ραντεβού με το φιλόμουσο κοινό στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη, και στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, για δύο συναυλίες με τα μουσικά σχήματά της.

| Φωτογραφίες: Studio Kominis
Monopoli Team

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Πέμπτη 21η Μαρτίου και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο των Μουσικών Περιπάτων, επισκέπτεται δύο δημοτικά μουσεία της Αθήνας, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη, και το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, με τα μουσικά σχήματά της να δίνουν εκεί συναυλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEden Festival: Avalon Emerson, John Talabot, Evian Christ και πολλοί ακόμα σε ένα ατελείωτο πάρτι στο Ωδείο Αθηνών12.09.2018

Το Misty trio στο Γκάζι

Έναν από τους πλέον ασυνήθιστους συνδυασμούς στη μουσική δωματίου αποτελούν οι τρεις καλλιτέχνες που συγκροτούν το Misty trio, δηλαδή οι Μιχαήλ Σμυρνόφ (βιόλα), Έφη Παπαθωμαΐδη (πιάνο) και Γεώργιος-Θεόδωρος Ραράκος (τούμπα).

Οι τρεις μουσικοί θα υποδεχτούν το κοινό στο ατμοσφαιρικό Κτίριο Παλαιών Φούρνων του παλαιού Εργοστασίου Φωταερίου για μια μουσική βραδιά ευρέος φάσματος, που περιλαμβάνει έργα από συνθέτες του καθιερωμένου λόγιου ρεπερτορίου μέχρι την τζαζ και την κινηματογραφική μουσική.
Ειδικότερα, στη συναυλία της Πέμπτης 21 Μαρτίου στην Τεχνόπολη θα παρουσιαστούν έργα των Τζώρτζ Γκέρσουιν, Σκοτ Τζόπλιν, Ζοζέφ Κοσμά, Έρολ Γκάρνερ κ.ά., καθώς και μουσική που συνέθεσαν ειδικά για το Misty trio ο Γιώργος Πλουμπίδης, o Στάθης Γκότσης και o Αλέξανδρος Καρκάλας.

Πριν τη συναυλία, από τις 19.00 έως τις 20.00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, όπου οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια των ανθρώπων του μουσείου, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και να ανακαλύψουν την ιστορία και τη λειτουργία του.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Α’ ΜΕΡΟΣ

Βασίλης Ρώτας, Τρίο για βιόλα, τούµπα και πιάνο. Γιώργος Πλουμπίδης, «Ένα καράβι από τη Χίο», «Ο Τζακ ο Χάρα». Στάθης Γκότσης, «Misty trio opus 1». Δημήτρης Γούζιος, «Η Μάχη». Αλέξανδρος Καρκάλας, Τρία κοµµάτια («il Sogno», «Μαριονέτα», «Τρυποκάρυδος»).

Β’ ΜΕΡΟΣ

Harry Revel, «There is a lull in my life». George Gershwin, «The man I love», «It ain’t necessarily so». Iγκόρ Φρολόφ, Κοµµάτι σε στυλ µπλουζ. David Uber, «The ballad of Enob Mort». Erroll Garner, «Misty». Joseph Kosma, «Autumn Leaves» (μεταγραφή: Ναπολέων Κατσούρης). Scott Joplin, «Original ragtime».

Μουσικός ρομαντισμός στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μια ακόμα συναυλία μουσικής δωματίου, αυτή τη φορά με έργα από το ρεπερτόριο του Ρομαντισμού, αναμένει το φιλόμουσο κοινό λίγο νωρίτερα, στις 19.00, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων. Ο Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο συμπράττει με τον πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη σε ένα πρόγραμμα με εμβληματικά έργα του σχετικού ρεπερτορίου.

Ο κατ’ εξοχήν εκφραστής του γερμανικού Ρομαντισμού, Ρόμπερτ Σούμαν, συνέθεσε τα Φανταστικά Κομμάτια, έργο 73, μέσα σε μόλις δύο μέρες τον Φεβρουάριο του 1849. Η αρχική σύνθεση ήταν για κλαρινέτο και πιάνο αλλά εκδόθηκαν σε παράλληλες εκδοχές για βιολί και για βιολοντσέλο. Τα τρία κομμάτια συνιστούν ένα ενιαίο έργο, γεγονός που φανερώνεται από το κοινό τονικό τους κέντρο. Ο ιμπρεσιονιστής Κλωντ Ντεμπυσύ λειτουργεί ως γέφυρα μετάβασης από τη Ρομαντική στη σύγχρονη εποχή, ενώ ο Γιοχάνες Μπραμς μάς επαναφέρει στην αυθεντική ρομαντική πολύχρωμη αφήγηση.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Robert Schumann (1810-1856), Φανταστικά κομμάτια για βιολοντσέλο και πιάνο, έργο 73 (Ι. Zart und mit Ausdruck – attacca. II. Lebhaft, leicht – attacca. III. Rasch und mit Feuer).

Claude Debussy (1862-1918), Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο (Ι. Prologue: Lent (sostenuto e molto risoluto). II. Sérénade: Modérément animé (fantasque et léger). III. Finale: Animé (léger et nerveux).
Johannes Brahms (1833-1897), Σονάτα για πιάνο και βιολοντσέλο σε μι ελάσσονα αρ. 1, έργο 38 (Ι. Allegro non troppo. II. Allegretto quasi Menuetto – Trio. III. Allegro).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024,  20.30

Είσοδος: 2 ευρώ

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024,  19.00

Είσοδος: 10 ευρώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b