MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: Σε ποια πάρκα θα πετάξουμε χαρταετό;

Η Καθαρά Δευτέρα φτάνει και πολλοί από εμάς έχουμε “ξεμείνει” στην πόλη. Ευτυχώς, ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19 βαθμούς στην πρωτεύουσα – ραντεβού στα αθηναϊκά πάρκα, λοιπόν!

Φωτογραφία: SNFCC, Nikos Karanikolas
Monopoli Team

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ίσως η πιο “αγαπητή” Δευτέρα του χρόνου. Κι αυτό, γιατί οι περισσότεροι έχουμε ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουμε στην οικογένεια μας, παραδοσιακή λαγάνα (και ταραμοσαλάτα) στο τραπέζι και -όταν το επιτρέπει ο καιρός- διάθεση να πετάξουμε χαρταετό!

Φέτος, η Καθαρά Δευτέρα μάς επιφυλάσσει αρκετά καλό καιρό, με την θερμοκρασία να λέγεται ότι θα αγγίξει τους 19 βαθμούς, αλλά και ανέμους, αρκετά δυνατούς για να πετάξει ο χαρταετός μας με επιτυχία στον αέρα.

Μάλλον λοιπόν, οι συνθήκες είναι ιδανικές για μία εξόρμηση στα πάρκα της Αθήνας, που πάντα αποτελούν απαραίτητη “ανάσα” από την βουή της πόλης, ειδικά αν μιλάμε για μία Δευτέρα όπως κι αυτή.

Πάρκο Ελευθερίας

Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Δύο μόλις χιλιόμετρα από το πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, και σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μουσικής και την εξίσου πολυσύχναστη οδό Βασιλίσσης Σοφίας, βρίσκεται ίσως το πιο κεντρικό – κι όμως γαλήνιο – πάρκο της πόλης μας: το Πάρκο Ελευθερίας. Όταν το επιτρέπει φυσικά ο καιρός, θα βρεις παρέες να απλώνουν τις πετσέτες τους για πικ-νικ ή τους πιο μοναχικούς να διαβάζουν το βιβλίο τους σε καποιο από τα παγκάκια του πάρκου. Την Καθαρά Δευτέρα, όμως, είναι που το πάρκο παίρνει ακόμα περισσότερη ζωή – κάτι που μάλλον θα συμβεί και φέτος, αν σκεφτούμε ότι ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα αίθριος και οι θερμοκρασίες θα ανέβουν ακόμα περισσότερο.

Λόφος του Φιλοπάππου

Παραμένουμε στο κέντρο της Αθήνας, μιας και δεν γίνεται να παραλείψουμε τον Λόφο του Φιλοπάππου, ίσως τον αγαπημένο -διαχρονικά- προορισμό των Αθηναίων για τα Κούλουμα. Μπορεί να είναι σχετικά “απομονωμένο” σημείο (όσο απομονωμένο γίνεται να είναι ένα μέρος στο κέντρο της Αθήνας), ωστόσο, ειδικά την Καθαρά Δευτέρα, σφύζει από ζωή. Σίγουρα, βοηθάει το γεγονός ότι είναι ένα μέρος κεντρικό (αν και προετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες στις πινακίδες), ωστόσο αυτό που μάλλον κάνει τον Λόφο Φιλοπάππου τόσο ιδανικό μέρος για χαρταετό (και πικ-νικ αν βρείτε ελεύθερο σημείο) είναι η απίστευτη αυτή θέα ολόκληρης της Αθήνας που προσφέρει. Ο Δήμος Αθηναίων θα γιορτάσει εκεί το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς με παραδοσιακά κούλουμα και άλλες εκδηλώσεις. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων, εδώ.

Πάρκο ΚΠΙΣΝ

Φωτογραφία: SNFCC, Nikos Karanikolas

Τα τελευταία χρόνια, το πάρκο του ΚΠΙΣΝ έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς προορισμούς για την περίοδο των Αποκριών και την Καθαρά Δευτέρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Καθαρά Δευτέρα, τo ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη Σαρακοστή με ανοιξιάτικη διάθεση, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ελληνική μουσική παράδοση και, βέβαια, το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτάζουμε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου12.09.2018

Πάρκο Καισαριανής

Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αντιστάσεως θα βρεις το πάρκο της Καισαριανής, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της γειτονιάς, που μόλις μπει η άνοιξη δύσκολα θα το δεις χωρίς παρέες και οικογένειες με παιδιά. Ειδικά την καθαρά Δευτέρα, οι Αθηναίοι κατακλύζουν το πάρκο, για να πετάξουν χαρταετό και να αναπνεύσουν καθαρό οξυγόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάρκο – όπου βρίσκεται και το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής- θα βρείτε πολύ όμορφα μονοπάτια για βόλτα, μία παιδική χαρά, αλλά και ένα αναψυκτήριο.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Από τα νότια πάμε στα βόρεια, σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης μας, το ολοπράσινο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που απλώνεται σε 420 στρέμματα, ιδανικά για βόλτες – και φυσικά για χαρταετό. Αν δεν το έχετε ήδη επισκεφτεί, τότε να σας ενημερώσουμε ότι διαθέτει μία λίμνη με έναν ανεμόμυλο (που είναι και το χαρακτηριστικό και ίσως πιο φωτογραφημένο spot του άλσους), όμορφα μονοπάτια, ακόμα και παιδική χαρά, αλλά και παγκάκια και τραπέζια γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τον χαρταετό με ένα πικ-νικ.

Χαρταετός, Photo by Aaron Burden on Unsplash

Χαρταετός, Photo by Aaron Burden on Unsplash

Απαραίτητες πηγές οξυγόνου και μοναδικά σημεία επαφής με τη φύση, τα (εναπομείναντα) πάρκα της Αθήνας γεμίζουν “ζωή” κάθε Καθαρά Δευτέρα. Όποιο πάρκο, κι αν επιλέξουμε, λοιπόν, αυτή την ημέρα, ας το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, μαζεύοντας πάντα τα σκουπίδια μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 αποδράσεις εξπρές για την Καθαρά Δευτέρα12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b