MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών στο πάρκο Ελευθερίας

Ένα μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ενώ ζήτησε «συγγνώμη» για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων από το συνεργείο καθαρισμού.

Zac Ong/Unsplash
Monopoli Team

Τα ονόματα των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από έναν χρόνο, έγραψαν με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα – ονόματα των οποίων δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

Μάλιστα, ένα βίντεο με τον Παύλο Ασλανίδη, πατέρα του 27χρονου Δημήτρη που σκοτώθηκε στο τρένο, ο οποίος έγραφε το όνομα του γιου του, έκανε τον γύρο το διαδικτύου.

Μετά το πέρας των διαδηλώσεων, συνεργεία του δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού και έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων κάτι που προκάλεσε γενικές αντιδράσεις, ωστόσο ομάδα φοιτητών βρέθηκε ξανά χθες ημέρα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στη Βουλή και έγραψε με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων, ενώ δίπλα υπήρχε πανό με το σύνθημα «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί – Η οργή μας θα σάς πνίξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλή12.09.2018

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων έγραψε στο Facebook: «Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης». 

Αυτή τη «συγγνώμη» από πλευράς του δημάρχου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Ασλανίδης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Με πήρε ο Χάρης Δούκας τηλέφωνο. Μου ζήτησε συγγνώμη, ότι δεν ήταν ενήμερος και όποτε θέλουμε να κατέβουμε γονείς στην Αθήνα και να κάνουμε ένα μνημείο στο πάρκο Ελευθερίας, να γράψουμε τα ονόματα των παιδιών», ανέφερε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για την ημέρα των διαδηλώσεων όπου ο ίδιος έγραψε το όνομά του γιου του μπροστά από τη βουλή. «Υποκλίνομαι σε αυτά τα παιδιά. Ρώτησα ‘να γράψω κι εγώ το όνομα του γιου μου’; Οι υπόλοιποι γονείς ήταν στο μνημόσυνο, εγώ δεν μπορώ να πάω στον χώρο. Έχω ορκιστεί να δικαιωθεί το παιδί μου και μετά. Ο χώρος είναι βεβηλωμένος. Θα πάω εκεί που σκάψανε και πήραν τα υπολείμματα των παιδιών;». 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b