MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρίσι: Αντιδράσεις για την αύξηση τιμών στα εισιτήρια των μουσείων, ενόψει των των Ολυμπιακών Αγώνων

“Είναι ντροπή που το Λούβρο αύξησε τις τιμές σε τόσο αστρονομικό ποσό” είπε ο καθηγητής της Σορβόννης Eric Anceau.

Photo by redcharlie on Unsplash
Photo by redcharlie on Unsplash
Monopoli Team

Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικές προετοιμασίες για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι, τα μουσεία της πόλης έχουν αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων έως και 30%.

Η γενική είσοδος στο Μουσείο του Λούβρου έκανε άλμα από τα 17 ευρώ (18,30 δολάρια) στα 22 ευρώ (23,70 δολάρια) στις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι ελαφρώς λιγότερο τσουχτερές αυξήσεις περιλαμβάνουν επιπλέον 1 ευρώ (1,10 δολάρια) για την είσοδο στο Μουσείο Πικάσο, 1,50 ευρώ για το Παλάτι των Βερσαλλιών και 2 ευρώ για το Μουσείο Ροντέν.

Οι σχολιαστές σημείωσαν ότι αυτές οι νέες τιμές είναι βολικά χρονικά τοποθετημένες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που αναμένεται να φέρει 15 εκατομμύρια τουρίστες στην πόλη, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Η Alternatives Economiques υπολόγισε ότι η απόφαση του Λούβρου να εξαργυρώσει τον τουριστικό χαμό που προκάλεσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποφέρει έσοδα ύψους 44,3 εκατ. ευρώ (47,8 εκατ. δολάρια).

“Για το Λούβρο να αυξήσει το εισιτήριο εισόδου του κατά ένα τόσο αστρονομικό ποσό είναι ντροπή”, δήλωσε στους Times ο καθηγητής της Σορβόννης Eric Anceau.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι το 30% των επισκεπτών των δημοτικών μουσείων της Γαλλίας, τα οποία είναι συνήθως δωρεάν, προέρχονται από χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Αυτό συγκρίνεται με μόλις το 13 τοις εκατό για τα πολύ ακριβότερα κρατικά μουσεία του Παρισιού, τα οποία βασίζονται σε ξένους επισκέπτες για το 70 τοις εκατό της επισκεψιμότητάς τους.

Ένας άλλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris 1 δήλωσε στο Alternatives Economiques: “Με μια τέτοια αύξηση των τιμών, η επίσκεψη σε ένα μουσείο γίνεται κάτι εξαιρετικό. Ωστόσο, δεν βλέπεις ένα μουσείο όπως το Λούβρο με μια φορά. Οι ντόπιοι επισκέπτες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να έρχονται τακτικά, για μικρά χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα το μεσημέρι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο του Λούβρου12.09.2018

Το Παρίσι έχει μπει για τα καλά στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα περιέχουν το καθένα ένα μικρό κομμάτι του εμβληματικού Πύργου του Άιφελ, ενώ η Vogue διοργανώνει επίδειξη-φόρο τιμής στο σπουδαίο γεγονός.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b