MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει συνολικά 205 άρθρα – Αναμένεται να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 7 και 8 Μαρτίο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για ψήφιση.

Monopoli Team

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 27/2 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», προκειμένου να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για ψήφιση.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει συνολικά 205 άρθρα, ένα μέρος των οποίων αφορούν την λειτουργία μη κρατικών παραρτημάτων ξένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων12.09.2018

Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης και ο Διονύσης Καλαματιανός του ΣΥΡΙΖΑ. Το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα με τους φοιτητές να πραγματοποιούν καταλήψεις και συνεχή μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, γρίφος παραμένει, η στάση που θα τηρήσουν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, που φέρονται να μη συμφωνούν με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη για καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b