MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Ο Κροκόδειλος, του Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, «Ο Κροκόδειλος», ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ορέστη και Δημήτρη Σταυρόπουλου. Αγία Πετρούπολη, 1865. Ο Ιβάν Ματβιέιτς μαζί με τη σύζυγό του Γιελιένα Ιβάνοβνα και τον φίλο του Σεμιόν Σεμιόνιτς, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη στοά. Εκεί εκτίθεται ένας κροκόδειλος που τους έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Το θηρίο βρίσκεται σε λήθαργο, δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες τους κι έτσι, ο Ιβάν Ματβιέιτς αποφασίζει να το προκαλέσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, βρίσκεται στα δόντια του κροκόδειλου και από εκεί στην κοιλιά του! Επικρατεί πανικός. Ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, βιομήχανοι, διανοούμενοι, πρέσβεις και ένα πλήθος ξεπεσμένων μικροαστών παρελαύνουν μπροστά από τον κροκόδειλο. Μεταξύ γέλωτα, εξωφρενικών διαλόγων, παράλογων προτάσεων και αγωνιωδών προσπαθειών του Σεμιόν να σώσει τον φίλο του, που δεν θέλει όμως να σωθεί, το έργο κάνει μία γλαφυρή περιγραφή της τσαρικής Ρωσίας και των παθογενειών της, που δε μοιάζουν και τόσο ξένες στη δική μας πραγματικότητα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λάμπρος Γραμματικός, Ερατώ Μανδαλενάκη, Μαρία Μοσχούρη και Αντώνης Χρήστου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
18€, μειωμένο 15€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφόρος Μεσογείων 59, Αθήνα

2. Αγάπη, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στο Θέατρο Τέχνης

«Αγάπη», μια παράσταση της Ελένης Ευθυμίου βασισμένη σε προσωπική μαρτυρία της ίδιας της σκηνοθέτριας, παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Ο Αντώνης και η Γεωργία, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχουν περάσει μια ολόκληρη ζωή μαζί, έρχεται αντιμέτωπο με μία νέα, επώδυνη κατάσταση που θα αλλάξει την πραγματικότητα όπως τη γνώριζαν. Ο σπαραγμός των σχέσεων που χάνονται στα βάθη της μνήμης, αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σε όσους απομακρύνονται μέρα με τη μέρα, γίνονται το υλικό μίας παράστασης-αφιέρωμα στη μνήμη της γιαγιάς και του παππού της σκηνοθέτριας. Ο ρόλος της μνήμης για την ανθρώπινη ταυτότητα, η αορατότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η έννοια της φροντίδας και τα όρια της αγάπης γίνονται οι κινητήριες θεματικές για τη δημιουργία μιας παράστασης που επιχειρεί να μιλήσει για όσα συχνά δεν μοιραζόμαστε ή δεν τολμούμε καν να αρθρώσουμε. Παίζουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιώτα Κουιτζόγλου, Μάρκος Κώτσιας.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
18€, μειωμένο 15€
Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

3. Το Γαϊτανάκι του Πόθου, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου στο Θέατρο Σταθμός

«Το Γαϊτανάκι του Πόθου» ή «πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας», μια σύγχρονη, πιο κωμική προσέγγιση του έργου «Το Γαϊτανάκι του Έρωτα» του Άρτουρ Σνίτσλερ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου. «Το Γαϊτανάκι του Έρωτα» του Σνίτσλερ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αυστρία στα τέλη του 19ου αιώνα προκάλεσε σκάνδαλο, αποτέλεσε προϊόν λογοκρισίας και απαγορεύτηκε. Μέχρι σήμερα το έργο αυτό εξακολουθεί να διακρίνεται για την ειλικρινή απεικόνιση των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και της σεξουαλικότητας. Η ιστορία ξεκινά με μια νυχτερινή συνάντηση με μια πόρνη και ακολούθως το γαϊτανάκι του… Πόθου αρχίζει να ξετυλίγεται. Δέκα χαρακτήρες, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, μπλέκονται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση του έρωτα και της ηδονής. Δοκιμάζουν τα όρια της επιθυμίας τους, φωτίζουν, αλλά και ξεπερνούν τη σοβαροφάνεια της αστικής ηθικής, της κοινωνικής θέσης και της συζυγικής αφοσίωσης. Μέσα από δέκα κωμικές συναντήσεις, η παράσταση θέτει ερωτήματα γύρω από την ενοχή που συχνά γεννά η σεξουαλική επιθυμία. Παίζουν: Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Πατεράκης, Θάλεια Συκιώτη, Μάγδα Τασούλα
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Προπώληση 11€, 13€ κανονικό, 11€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ‘σχιζοφρενική’ ματιά της Τώνιας Ράλλη στο Rabbithole12.09.2018

Μουσική

4. Ο Γιάννης Χαρούλης «τραγουδάει στο σκοτάδι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τα Σπουδαία Events, με πίστη στο όραμα τους για έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, μας προσκαλούν σε μία ακόμη συναυλία στο σκοτάδι. Την σκυτάλη παίρνει ο Γιάννης Χαρούλης, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ΑΜΚΕ Πλησίον. Μετά την sold out εμφάνιση στο σκοτάδι με τους Λόγος Τιμής, ο Γιάννης Χαρούλης καλεί φίλους και ακροατές να “χίλια καλώς εσμίξουμε” στην συσκοτισμένη αμφιθεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για δύο μοναδικές παραστάσεις, την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, και να τραγουδήσουμε δυνατά. Τα έσοδα της συναυλίας θα υποστηρίξουν το έργο της ΑΜΚΕ Πλησίον.
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27/2 στις 21:00
15€ προπώληση, 17€ ταμείο, 12€ φοιτητικό, ανέργων, μαθητικό, ΑμεΑ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς ταξίδεψε με όχημα τις πιο τρυφερές του μπαλάντες12.09.2018

Έκθεση

5. 2ο B&W Athens Photography στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού

Η Blank Wall Gallery διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αθηναίων που παραχώρησε στο Σεράφειο τους χώρους για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και μέχρι και σήμερα (26/2) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από 432 καλλιτέχνες από 71 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.
Δευτέρα 26/2 στις 12:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη και δωρεάν πάρκινγκ
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Εχελιδών &, Πειραιώς 144, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b