MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινόυ στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια στις συνεργασίες του με τον Στάθη Λιβαθινό, παρουσιάζοντας το κορυφαίο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Βασιλιάς Ληρ». Συγκεκριμένα, μια πρωτότυπη διασκευή που πυκνώνει το έργο και συναιρεί πρόσωπα και καταστάσεις σ’ ένα παράδοξο δρώμενο, όπου η σύγχρονη θεατρική γλώσσα συναντά τους πηγαίους σαιξπηρικούς συνειρμούς, χωρίς να προδίδεται το πνεύμα αλλά ούτε και το γράμμα, στα βασικά σημεία, αυτού του περίφημου κλασικού έργου.
Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Από 13€
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

2. Η εποχή του κυνηγιού, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Bios

Μετά την συνεργασία τους στη site-specific performance Catch (19)22, η Σοφία Γουργουλιάννη και η Αθηνά Χατζηαθανασίου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην παράσταση «Η εποχή του κυνηγιού», που ανεβαίνει στη σκηνή του Bios. Τρεις γυναίκες. Μια στρίπερ, μια αλλεργική και μία μάνα βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα συρματόπλεγμα στη μέση του δάσους. Ένας άντρας τις παρακολουθεί. Γιατί βρέθηκαν εκεί; Ποιος τις έκλεισε; Θα καταφέρουν να δραπετεύσουν; Έμφυλα στερεότυπα, πατριαρχία, θηλυκότητες, κοινωνικοί ρόλοι και γυναικεία ταυτότητα στο επίκεντρο του νέου σουρεαλιστικού θεατρικού έργου της Σοφίας Γουργουλιάννη που ζωντανεύει στη σκηνή του Bios, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Χατζηαθανασίου.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Από 12€
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

Συναυλίες

3. «Τους προβολείς στήσε»: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρένια Λουιζίδου συναντιούνται απόψε στη σκηνή του Μεγάρου, για μια βραδιά αφιερωμένη στις μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο.
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 20:00
Από 15€
Aίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας & Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

4. Homage to Miles: Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο Half Note Jazz Club

Ο μπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης μαζί με το ελληνικό μουσικό group που σχημάτισε για να τιμήσει το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη Miles Davis, έρχεται στο Half Note Jazz Club. Στη μοναδική αυτή αποψινή βραδιά θα παρουσιαστεί μουσική από διάφορες περιόδους της δημιουργίας του μεγάλου τρομπετίστα και με τρόπο που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Κλαμπάνη. Στο σχήμα συμμετέχουν ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Δημήτρης Τσάκας, ο Δήμος Δημητριάδης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 21:30
15-20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Monika Proud live στο VOX

Με αφετηρία το “Avatar” και σταθμούς σε πολλά τραγούδια από τον νέο δίσκο “Proud” και από τις τρεις ακόμα αγγλόφωνες κυκλοφορίες της, η Monika έρχεται για πρώτη φορά στο VOX για τέσσερις παραστάσεις, με ανανεωμένη rock μπάντα, με συνοδεία από έγχορδα (τσέλο, βιολί), τρομπέτα και δύο εξαιρετικές φωνές. Στο πρόγραμμα αυτό η Monika θα τραγουδήσει και κομμάτια που έχει να παίξει πολύ καιρό live, όπως το “Forever Yours” αλλά ακόμα και διασκευές τραγουδιών που αγαπάει πολύ, ενώ υπόσχεται ξεχωριστά στιγμιότυπα-αφιερώματα.
Πέμπτες 30/11 & 7 -14 – 21 /12 στις 21.00
15-35€
VOX, Ιερά Οδός 16, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMonika: Δεν κάνω μουσική για να πετύχω, κάνω μουσική για μένα12.09.2018

Εκθέσεις

6. White Dwarf: Η διαδραστική VR&ΑR εγκατάσταση της Γιολάντας Μαρκοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά την επιτυχημένηπρώτη παρουσίαση της VR εγκατάστασης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του νεοσύστατου τμήματος Immersive-All Around Cinema του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το White Dwarf (ο Λευκός Νάνος), παρουσιάζεται για οκτώ μόνο ημέρες και στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη – στο κτίριο της Οδού Πειραιώς. To White Dwarf (Λευκός Νάνος) σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, είναι μία διαδραστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (VR performance installation με στοιχεία AR) που μας παρουσιάζει με όρους εικονικής αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας, ένα κομμάτι της ιστορίας της «γέννησης» της πρώτης ατομικής βόμβας από τον φυσικό J. Robert Oppenheimer σε μια εμβυθιστική εμπειρία.
Δείτε εδώ τις ώρες παρουσίασης της διαδραστικής εγκατάστασης.
5-8€
Προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γιολάντα Μαρκοπούλου μάς καλεί να βυθιστούμε σε μια VR εμπειρία στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b