MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Bradley Cooper έμαθε πώς να διευθύνει ορχήστρα για τις ανάγκες του «Maestro»

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο της προβολής της νέας του ταινίας, «Maestro», ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Bradley Cooper, που υποδύεται τον εμβληματικό συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, αποκάλυψε πόσο χρόνο χρειάστηκε ώστε να μάθει να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα για περίπου έξι λεπτά.

Monopoli Team

Ο Bradley Cooper αποκάλυψε περισσότερα για την προετοιμασία που χρειάστηκε να κάνει ώστε να υποδυθεί τον συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν στην ταινία «Maestro».

Ο ηθοποιός μίλησε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια μιας προβολής της ταινίας στο Λος Άντζελες, η οποία περιελάμβανε μια συζήτηση με συντονιστή τον βραβευμένο με Βραβείο Tony για το “Hamilton”, Lin-Manuel Miranda.

Ο Cooper ανέλυσε τη σκηνή στην οποία ο Μπέρνσταϊν διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου το 1976 στον Καθεδρικό Ναό του Ίλι.

«Αυτή η σκηνή με ανησύχησε πολύ, επειδή την κάναμε ζωντανά», είπε. «Ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Ηχογραφήθηκε ζωντανά, έπρεπε να τους διευθύνω. Και πέρασα έξι χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνω για έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα μια ορχήστρα».

Ο Cooper, ο οποίος επίσης σκηνοθέτησε την ταινία και συνέγραψε το σενάριο, δήλωσε ότι παρακολούθησε ακατέργαστο υλικό από την εμφάνιση του Bernstein στη συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση για να την αναπαράγει όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά.

«Το θέμα ήταν να επιλέξω ακριβώς πως ήθελα να μου βγει κινηματογραφικά και στη συνέχεια να τους προτρέψω να “καταλάβουν” αυτό το χώρο, με πίστη πως θα φέρουν τη δουλειά εις πέρας», είπε. «Ήμουν τρομοκρατημένος, απόλυτα τρομοκρατημένος, επειδή ήξερα ότι αν δεν γίνει δουλειά, δεν θα μπορούσα να απολαύσω τον εαυτό μου σε αυτές τις σκηνές. Και το πέτυχαμε».

Ο Κούπερ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την προσθετική μύτη που φοράει στην ταινία για να υποδυθεί τον Μπερνστάιν, ο οποίος ήταν Εβραίος, παρά το γεγονός ότι μέλη της ίδιας της οικογένειας του συνθέτη υπερασπίστηκαν την επιλογή αυτή.

[relart 1]

Το «Maestro» θα προβληθεί στους κινηματογράφους το Νοέμβριο, προτού αρχίσει να προβάλλεται στο Netflix ένα μήνα μετά.

Πηγή: CNN

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b