MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δήμος Αθηναίων: Σε νέο χώρο ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους

Η δομή διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους επείγουσας υποδοχής και φιλοξενίας και λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Monopoli Team

Aναγνωρίζοντας την ανάγκη της ακόμη πιο ουσιαστικής στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και με στόχο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας τους, την ασφάλειά τους, αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική τους υποστήριξη, ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας σε νέες αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις. Το κτίριο στο οποίο λειτουργεί ο Ξενώνας, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή διαμονή, ενώ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή και αναβάθμιση των υπηρεσιών. Στον νέο, σύγχρονο χώρο, οι γυναίκες θύματα βίας φιλοξενούνται μαζί με τα παιδιά τους, λαμβάνοντας όλη την απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ύστερα από επίσκεψή του στον χώρο του Ξενώνα, τόνισε: «Ο νέος αναβαθμισμένος Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Αθηναίων αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο κάθε γυναίκας που έχει ανάγκη να σταθεί ξανά στα πόδια της για την ίδια και για τα παιδιά της. Μέλημά μας, σε αυτόν τον σύγχρονο και φιλόξενο χώρο είναι οι γυναίκες να λάβουν όλη την απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη, ώστε να ενδυναμωθούν και να κάνουν το αναγκαίο νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Έως ότου η ενδοοικογενειακή βία μπορέσει να εξαλειφθεί, εμείς θα συνεχίσουμε με έργα και δράσεις να βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε γυναίκας που χρειάζεται να επουλώσει τις πληγές της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα baby swimming για πρώτη φορά στο Σεράφειο κολυμβητήριο12.09.2018

Φροντίδα με εξειδικευμένες παροχές

Στον νέο χώρο λειτουργούν 25 δωμάτια, στα οποία υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας των γυναικών με τα παιδιά τους. Ο Ξενώνας παρέχει στις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και στα παιδιά τους, ταυτόχρονα με την ασφαλή διαμονή, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό -κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, παιδαγωγό και φροντιστές.

Η δομή διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους επείγουσας υποδοχής και φιλοξενίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί περιστατικά όλο το 24ωρο ακόμη και χωρίς τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτη σκιά: Η γυναικεία συμβολή στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα σε μια νέα έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b