MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε”: Το μήνυμα της Διεθνούς Αμνηστίας για τα 5 χρόνια χωρίς τον Ζακ

“Πέντε χρόνια χωρίς τον Ζακ, πέντε χρόνια χωρίς τη Zackie”. Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου το 2018, δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης.

Monopoli Team

Σαν σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου το 2018, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, ένα βάναυσο περιστατικό ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι η “ειρήνη” δεν είναι μία συνθήκη δεδομένη για όλους, όταν ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και performer Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και έχασε τη ζωή του αβοήθητος, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια και ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και η οικογένεια Κωστοπούλου, παρά την ύπαρξη αποδεικτικού οπτικοακουστικού υλικού από την στιγμή της επίθεσης, οι εμπλεκόμενοι παραμένουν ελεύθεροι.

Το μήνυμα “Justice for Zackie Oh” παραμένει λοιπόν επίκαιρο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η προσυγκέντρωση θα είναι στην οδό Γλαδστώνος, στις 19:00.

Το μήνυμα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ

“21 Σεπτεμβρίου 2018 – 21 Σεπτεμβρίου 2023

Πέντε χρόνια χωρίς τον Ζακ, πέντε χρόνια χωρίς τη Zackie.

Μια μέρα σαν κι αυτή, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν υπερασπιστή της ειρήνης: Τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζακ Κωστόπουλο, τη Zackie Oh.

Η αθώωση των αστυνομικών που εμπλέκονταν στον βίαιο θάνατό του, έπειτα από μια δίκη που καθυστέρησε 3 χρόνια και έπειτα από την ύπαρξη υλικού που δείχνει την αστυνομία να χρησιμοποιεί άσκοπη βία για να συλλάβει τον Ζακ όσο κείτεται ετοιμοθάνατος, έστειλε ανατριχιαστικό μήνυμα ατιμωρησίας, μας πάγωσε.

✊ Όμως δεν σταματήσαμε – δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε.

Ο ίδιος ο Ζακ, περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ανοιχτά οροθετικός, πάλευε για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον φόβο, τις προκαταλήψεις, το στίγμα, τον ρατσισμό. Αυτό το όραμα συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε σήμερα. Απέναντι στην αδιαφορία και το μίσος, απέναντι στην αναλγησία και την αγριότητα, ενώνουμε τις φωνές και αγωνιζόμαστε για συμπερίληψη, ισότητα, ελευθερία και ορατότητα.

📍Ραντεβού σήμερα στις 19.00 στη Γλάδστωνος – Ο Ζακ / η Zackie ζει στους αγώνες μας!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Τι έχει αλλάξει;12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b