MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ποιο είναι το πραγματικό κόστος της “προστασίας” των βιβλίων με πλαστικό στον πλανήτη;

Κάθε χρόνο οι μαθητές της χώρας καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1,2km2 πλαστικού καλύμματος βιβλίων. Χρειάζονται άραγε τα σχολικά βιβλία τέτοια “φροντίδα”;

Monopoli Team

Κάθε χρόνο οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου της χώρας καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1,2km2 πλαστικού καλύμματος βιβλίων. Η επιφάνεια του πλαστικού καλύμματος περιλαμβάνει σε έκταση τον λόφο του Φιλοπάππου, την Ακρόπολη και το Θησείο, την Αρχαία Αγορά, τον λόφο της Πνύκας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και μέρος της Πλάκας!

Χρειάζονται άραγε τα σχολικά βιβλία τέτοια “φροντίδα”;

Η ερώτηση μπορεί και να αντιστραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ψυχολογικό τεστ από το πανεπιστήμιο του Yale που δείχνει πόσο ευτυχισμένος είσαι12.09.2018

Τι θα μάς συμβεί εάν τα εξώφυλλα των σχολικών βιβλίων τσαλακωθούν/λερωθούν/φθαρούν;

Απολύτως τίποτα. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα βιβλία και να μορφώνονται με αυτά. Κάποια παιδιά επίσης θα αρχίσουν να τα προσέχουν περισσότερο καθώς θα θέλουν τα εξώφυλλα να είναι καθαρά και φροντισμένα. Άλλα παιδιά θα συνεχίσουν να τα μεταχειρίζονται όπως έκαναν πάντα. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές ορισμένα βιβλία θα τα κρατήσουν για την επόμενη χρονιά, ενώ κάποια άλλα (τα περισσότερα) θα πεταχτούν ή θα μπουν στον κάδο ανακύκλωσης.

Αντιθέτως, αν ντύσουμε τα εξώφυλλα με πλαστικό, τα εξώφυλλα των βιβλίων πιθανώς να φαίνονται πιο φροντισμένα, αλλά αυτό θα έχει ως κόστος την επίδραση του πλαστικού στην υγεία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην υγεία του ανθρώπου, δηλαδή των παιδιών μας.

Διαβάστε περισσότερα στο vegantimes.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b