MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πλημμύρισε η Εθνική Πινακοθήκη- Προβλήματα στον υπόγειο χώρο του REX

Συμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ζημιές παρατηρήθηκαν σε χώρους πολιτισμού εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα.

Monopoli Team

Εισροή ομβρίων υδάτων στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης και προβλήματα στον υπόγειο χώρο του κτιρίου του REX, διαπιστώθηκαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα το ΥΠΠΟ σημειώνει ότι «εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων υδάτων στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου» και πως «λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στην οδό, τα οποία δεν ήταν δυνατό να απορροφηθούν από τους αγωγούς ομβρίων του δικτύου της πόλης, εισήλθαν στο κτήριο και κατέληξαν μέχρι το πρώτο υπόγειο του κτιρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ φονικός σεισμός της Πάρνηθας το 1999 που άφησε πίσω του 143 νεκρούς: Τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα που κλόνισαν την Αθήνα12.09.2018

Το Υπουργείο σημειώνει ότι «ήδη έχουν δοθεί οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (ΔΙΠΑΝΣΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού για επιπλέον θωράκιση του κτιρίουκαι τονίζει : «Δεν υπέστη βλάβη κανένα από τα έργα που εκτίθενται στην Πινακοθήκη».

Όσον αφορά στα προβλήματα στον υπόγειο χώρο του κτιρίου του REX, το Υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει: «Στο υπόγειο, στους χώρους των ΗΜ εγκαταστάσεων της ΔΕΔΔΗΕ (χώρος μετασχηματιστή ΜΤ και χώρος ηλεκτρολογικών πινάκων) και των ΗΜ εγκαταστάσεων του κτιρίου διαπιστώθηκε ύπαρξη υδάτων. Επίσης, εισροή υδάτων παρατηρήθηκε και σε ορισμένα σημεία στην οροφή του υπογείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο κινδυνεύουμε από κεραυνούς στο αυτοκίνητο;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο SKAI.GR

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
COSMOTE TV: Δεκέμβριος με την πρεμιέρα του «Ριφιφί» και το επικό δράμα «Sandokan»
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή: Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για τον μονόλογο με τη Νένα Μεντή
Επίκαιρα
Λειψυδρία προ των πυλών στην Αττική
Εικαστικά
«Τέχνη για το εδώ και τώρα», τέχνη για όλους
Μουσικά Νέα
Οι Florence and Τhe Machine headliners της 1ης ημέρας του Ejekt Festival 2026
Art & Culture
Ένα γιγάντιο παράσιτο στον Λόφο Φιλοπάππου, από τον ΝΕΟΝ
Επίκαιρα
Απάτες στις online αγορές: Οι Έλληνες χάνουν χρήματα κυνηγώντας τις προσφορές της Black Friday
Art & Culture
Φένια Αποστόλου & Μαρία Χατζηαθανασιάδου: Φωτίζουν το "Αποτύπωμα" της γυναικείας ταυτότητας
Cine News
Maestro: Η 4η σεζόν ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα
Εικαστικά
Ο Αρχαίος Πειραιάς: Μια διαδραστική τριήμερη θεματική περιήγηση στα ίχνη της αρχαίας πόλης
Cine News
15 βραβευμένες «Μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους» στο Onassis YouTube Channel
Θεατρικά Νέα
Χρήστος Λούλης: “Σήμερα δυστυχώς είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη βία” (vid)