MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Θέατρο Καλλιρόης: Τρήμερο σεμινάριο κίνησης με την Μαρία Αγγέλου

Με τίτλο «Τεχνικές για ένα πολυδιάστατο σώμα», το 3ημερό σεμινάριο κίνησης της χορογράφου Μαρία Αγγέλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Καλλιρόης, απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, performer, μαθητές δραματικών σχολών και σωματικούς θεραπευτές.

Θέατρο Καλλιρόης: 3ημερό σεμινάριο κίνησης με την Μαρία Αγγέλου
Monopoli Team

Το Θέατρο Καλλιρόης και η χορογράφος Μαρία Αγγέλου διοργανώνουν 3ήμερο σεμινάριο κίνησης για ηθοποιούς με τίτλο «Τεχνικές για ένα πολυδιάστατο σώμα».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς που επιθυμούν να εξελίξουν την σκηνική τους τεχνική και να διευρύνουν τα σωματικά τους σκηνικά εργαλεία. Στόχος του σεμιναρίου είναι ένα πολυδιάστατο σώμα που μπορεί να ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερες ποιότητες, αλλά και περισσότερη συναισθηματική ροή, χρησιμοποιώντας την βιωματική καταγεγραμμένη εμπειρία του.

Το σεμινάριο μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθητές δραματικων σχολών, performers, χορευτές που εστιάζουν στην ερμηνεία, αλλά και σωματικοί θεραπευτές.

Θεματικές ενότητες

Α. Γειωση

Με αρχές ανατομίας μαθαίνουμε πώς από την χρήση του πατώματος κατακτάμε την απόλυτη γείωση και μετά μέσω αυτής την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε όλο μας το σώμα εκ των έσω (κιναισθησια).

Β. Αυτονομημενο σώμα

Αλλάζοντας την σκέψη, δηλαδή την νευρική δράση, βασισμένοι στην κατασκευή του και μέσα από το συστηματοποιημενο υλικό του μαθήματος, αλλάζουμε το σώμα και οδηγούμαστε στο αυτονομημενο δικό μας σώμα.

Γ. Αφηγηματική ερμηνεία

Μέσα από την ανάπτυξη της κιναισθησίας (αντίληψη εκ των έσω) με σωματοποιημένες πρακτικές οδηγούμαστε στην αφηγηματική ερμηνεία, με άσκηση και παρατήρηση στην εσωτερική κυτταρική κίνηση και την εξωτερική έκφραση της.

Βιογραφικό Μαρίας Αγγέλου

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Την περίοδο 1981-1984 θα εγκατασταθεί στο Παρίσι όπου εκπαιδεύεται στο χορό. Το 1985 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου συνεχίζει να εκπαιδεύεται στις τεχνικές σύγχρονου χορού, κυρίως σε αυτές που αργότερα χρησιμοποιεί ως χορογράφος, που είναι οι release τεχνικές, το Butoh, το Body Mind Centering.

Το 1990 ιδρύει την ομάδα χορού 14η ΜΕΡΑ, της οποίας έχει χορογραφήσει και διευθύνει καλλιτεχνικά όλες τις μέχρι τώρα παραγωγές. Το 1991-2008 συνεργάζεται με τον Άκη Δαβή σε Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης, με την αποκλειστική της διδασκαλία χορού-κίνησης και αυτοσχεδιασμού, απ’όπου έχουν αποφοιτήσει ηθοποιοί με ιδιαίτερη παιδεία στο σώμα.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Άκη Δαβή, Ρούλα Πατεράκη, Σταύρο Τσακίρη, Αντρέα Σεφτελή, Τηλέμαχο Μουδατσάκι κ.α. Έχει συνεργαστεί σε δικές της παραγωγές, σε εικαστικό επίπεδο με τους Δημήτρη Παπαϊωάννου, Νίκο Αλεξίου, Ηλία Λεδάκη, Φίλιππο Κουτσαφτή, Αλέκο Γιάνναρο, Αντώνη Βολανάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Μεταξουργείο: Σεμινάριο Αφηγηματικού Θεάτρου με την Άννα Βαγενά12.09.2018

Διοργανώνει με πάγια τακτική ετήσια εργαστήρια και εξειδικευμένα σεμινάρια, προσθέτοντας νέες κατευθύνσεις στη διδασκαλία του χορού. Διδάσκοντας συστηματικά χορό τα τελευταία 20 χρόνια, η Μαρία Αγγέλου έχει διαμορφώσει μέσα από τη δική της μεθοδολογική προσέγγιση ένα τρόπο διδασκαλίας που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ουσία και την αρχή της κίνησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες κατανεμημένες σε τρεις 4ωρες συναντήσεις.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Τιμή συμμετοχής: 80€ + ΦΠΑ

Ημερομηνίες & ώρες: Παρασκευή 22/9 ώρα 18:00-22:00, Σάββατο 23/9 ώρα 12:00-16:00, Κυριακή 24/9 ώρα 12:00-16:00

Θέατρο Καλλιρόης (Καλλιρόης 10, Αθήνα): www.theatrokallirois.gr

Για πληροφορίες κι εγγραφές: [email protected] και στο 6942097395

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b