MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πύρινη κόλαση στη Φυλή: Η φωτιά έσπασε σε δύο μέτωπα – Αγωνία για την Πάρνηθα – Καίγεται για 5η μέρα η Αλεξανδρούπολη

Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα – Το ένα μέτωπο είναι στη Δεκέλεια και το άλλο στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Monopoli Team

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα τρία μεγάλα μέτωπα που μαίνονται, σε Φυλή, Ασπρόπυργο και Αλεξανδρούπολη με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα στην Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη στο μέτωπο της Φυλής ώστε να μην περάσουν οι φλόγες στον Εθνικό Δρυμό της Παρνηθας. Πριν από λίγο άρχισαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε ότι τα βασικά μέτωπα στη Φυλή είναι δύο, το ένα στη Δεκέλεια και το άλλο στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Ανέφερε ότι και στις δυο φωτιές έχουν καεί σπίτια.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη η φωτιά είναι μακριά απο τον Εθνικό Δρυμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι πριν από λίγο εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝύχτα κόλασης στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκαν νοσοκομεία και οικισμοί – Μέτωπα σε Εύβοια, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b