MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σχεδία: Το αγαπημένο περιοδικό «δρόμου» γιόρτασε τα 10 χρόνια με μια εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη

Με μεγάλη συγκίνηση, μουσικές, ιστορίες αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς φιλίας και πάνω από όλα με τους πωλητές του γιόρτασε το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» τα δέκα χρόνια πορείας στο Μουσείο Μπενάκη.

Σχεδία: Το αγαπημένο περιοδικό «δρόμου» γιόρτασε τα 10 χρόνια με μια εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη
Monopoli Team

Σε μια μεγάλη γιορτή με μουσικές, ανθρώπινες ιστορίες, αφηγήσεις και στιγμιότυπα από τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας της, γιορτάσθηκαν στις 8 Ιουνίου, τα δέκα χρόνια από τότε που η «σχεδία» ξεκίνησε το παρθενικό της ταξίδι στις θάλασσες της αλληλεγγύης.

Σχεδία: Το αγαπημένο περιοδικό «δρόμου» γιόρτασε τα 10 χρόνια με μια εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη

Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, η γιορτή της «σχεδίας» ταξίδεψε το κοινό στο μακρινό 2007, όταν με αφετηρία την οργάνωση και τη συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, ξεκίνησε, έξι χρόνια αργότερα, το εγχείρημα ενός ελληνικού περιοδικού δρόμου στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η βραδιά επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις, με μεγαλύτερη εκείνη της πρώτης στην ιστορία του περιοδικού συνάντησης των ανθρώπων της «σχεδίας» της Αθήνας με εκείνους της Θεσσαλονίκης.

Το ρεμπέτικο συγκρότημα «Γιαγκίνηδες» άνοιξε τη βραδιά με τον «Αντάμη», ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τη διαδρομή του κ. Λευτέρη, ενός ανθρώπου της «σχεδίας» μας από τη Θεσσαλονίκη. Ο ιδρυτής και Διευθυντής Σύνταξης της «σχεδίας» Χρήστος Αλεφάντης, με μια μπάλα στα πόδια, διηγήθηκε την ιστορία δημιουργίας του περιοδικού αλλά και άγνωστες πτυχές από τη μοναδική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των πωλητών και των αναγνωστών του. Η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη μίλησε για την υψηλή ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου της «σχεδίας», τόσο ως αναγνώστριά της όσο και ως επαγγελματίας, ενώ η συντονίστρια της βραδιάς δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα κατέθεσε την προσωπική της σχέση με το περιοδικό και τους ανθρώπους του την τελευταία δεκαετία.

Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν δύο άνθρωποι της «σχεδίας», ο κ.Στάθης και η κ.Δήμητρα, μοιράστηκαν περιστατικά αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς φιλίας που σημάδεψαν τη μνήμη και την ψυχή τους όλα αυτά τα χρόνια στους δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣχεδία home: Μικρά μαθήματα ζωής σε μια αλλιώτικη επίσκεψη στην “στέγη” του περιοδικού δρόμου12.09.2018

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αγαπημένοι καλλιτέχνες, πολιτικοί, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b