MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ζεϊμπέκικο ΙΙ: Ο Διονύσης Σαββόπουλος ένωσε τις δυνάμεις του με Μαρίνα Σάττι και Μικρό Κλέφτη για τη διασκευή της χρονιάς

O Διονύσης Σαββόπουλος «πειράζει» απρόσμενα πολύ το εμβληματικό τραγούδι με τη Σωτηρία Μπέλλου σε μία διασκευή με τίτλο “Ζεϊμπέκικο ΙΙ”.

Monopoli Team

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, αρκετές δεκαετίες πριν επινοηθεί αυτή η δεύτερη εκδοχή του «Ζεϊμπέκικου» με τη Μαρίνα Σάττι και τον Μικρό Κλέφτη, ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε παρουσιάσει τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε μια μπουάτ στην Πλάκα, με νέους ερμηνευτές της εποχής, όπως ο Μανώλης Ρασούλης, ο Νίκος Παπάζογλου, η Μελίνα Τανάγρη. Ένας νεαρός θαμώνας εκείνων των συναυλιών, τον είχε πλησιάσει ντροπαλά και τον είχε ρωτήσει «Διονύση, τι είναι αυτά τα τραγούδια;».

Ο Σαββόπουλος ψύχραιμα, αν και με στοχαστική διάθεση, του είχε απαντήσει «είναι ένας κύκλος τραγουδιών σε… καλό δρόμο». Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε και ο ομώνυμος δίσκος και σήμερα οι «Αχαρνής» είναι ένα album με τη στόφα του κλασικού.

Είχε προηγηθεί όμως το «Βρώμικο Ψωμί», μια σειρά τραγουδιών που είχε κυκλοφορήσει το 1972. Ένα album πιστό στους ροκ πειραματισμούς του 28χρονου τότε Σαββόπουλου, το οποίο όμως περιείχε και το «Ζεϊμπέκικο», ένα κομμάτι βαρύ, με όργανα ηλεκτρικά (το μπάσο του Γιάννη «Μπαχ» Σπυρόπουλου στην πρώτη ηχογράφηση, θυμίζει σχεδόν heavy metal), στο ρυθμό ενός απτάλικου ζεϊμπέκικου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαρίνα Σάττι… υψώνει Flabouro: Ένα μικρομηκάδικο μουσικό ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στο χωριό των Σερρών12.09.2018

Ο Διονύσης Σαββόπουλος όχι μόνο γεφύρωνε την παράδοση της Ανατολής με τον ροκ ήχο, αλλά έπειθε και τη Σωτηρία Μπέλλου, μια θρυλική ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού, να τραγουδήσει μαζί του μια νέα εκτέλεση του κομματιού.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMilky Way: Έχουμε το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης σειράς του Βασίλη Κεκάτου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική – Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος
Διασκευή: Μαρίνα Σάττι
Rap στίχοι: Μικρός Κλέφτης
Μουσική παραγωγή: Ermis – Μαρίνα Σάττι

Concept – Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Εβάν Μαραγκουδάκης – Σέμπος Νίκος
Σύλληψη – Χορογραφία των σκηνών των χορευτών: Πατρίσια Απέργη
Χορευτές: Ηλίας Χατζηγεωργίου, Fuerza Negra, Ελεάννα Ζώη, Μπίλιω Μαρνέλη
Ομάδα χορού: Αερίτες

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b