MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 26 Μαΐου

Συναυλίες, party και προβολές ταινιών με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Monopoli Team

Party με τη Yucatan στον Πεζόδρομο Κοτοπούλη στην Ομόνοια

Η ομάδα Yucatan έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά party στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα επιμελείται όλα τα concepts με απόλυτη λεπτομέρεια, συνδυάζοντας μουσική, τέχνη και παράδοση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μετατρέπουν το δικό τους lifestyle σε τάση και έναν must-go προορισμό όλων των φαν της ηλεκτρονικής μουσικής. Την Παρασκευή 26 Μαΐου, η ομάδα Yucatan ανεβαίνει στο “άρμα” του Athens City Festival, μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία και μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Ομόνοια, σε ένα υπαίθριο club με υπέροχη μουσική και καταπληκτικό vibe.
26/5, 17:30
Πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη, Ομόνοια 

ARTENS Cinema Nights: Προβολή της ταινίας “Η Περιφρόνηση”

Η Artens και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 26 Μαΐου την αριστουργηματική γαλλική ταινία του Jean-Luc Godard “Η Περιφρόνηση”. Υπόθεση: Γνωστή σαν ένα μεγάλο μελόδραμα της Μεσογείου (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια “Il Disprezzo”), όπως και σαν μια συνάντηση του σκηνοθέτη Godard με το ίνδαλμά του τον Fritz Lang, η “Περιφρόνηση” παρακολουθεί την αποσύνθεση μιας σχέσης κατά τη διάρκεια των επώδυνων γυρισμάτων μιας ταινίας. Πέρα όμως από τις κινηματογραφικές αναφορές του πρώην κριτικού των Cahiers Du Cinema, είναι ένας σπαρακτικός φόρος τιμής στα δραματικά ερωτικά τρίγωνα του μεγάλου Αυστριακού πρωτοπόρου. Είναι ένα ονειρικό φιλμ νουάρ λουσμένο στον ήλιο της Τυρρηνικής Θάλασσας.
26/5, 20:30 (Προκράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 3317312)
Artens – Βουκουρεστίου 40, Αθήνα

Ημέρες Θάλασσας: Προβολή της ταινίας “Άμστερνταμ” στην Πειραϊκή

Ένα θερινό σινεμά με το άρωμα της θάλασσας, τον ήχο των κυμάτων και το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Πειραϊκής στήνεται σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά, τον Όρμο της Αφροδίτης, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας». Την Παρασκευή 26 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία “Άμστερνταμ” του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Υπόθεση: Το 1933, ένας γιατρός και ένας δικηγόρος γίνονται μάρτυρες ενός φόνου, για τον οποίο κατηγορούνται, και τρέπονται σε φυγή. Με τη βοήθεια μιας φίλης τους από τα παλιά αναζητούν τους ενόχους, φτάνοντας μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.
26/5, 22:30
Όρμος Αφροδίτης, Πειραϊκή  

22ο Athens Jazz Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Raphael Gualazzi

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα (22-28/05) γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις. Την Παρασκευή 26 Μαΐου θα δούμε τους Quintedo από την Κύπρο, το ολόφρεσκο γκρουπ του σαξοφωνίστα Μάριου Χαραλάμπους με ρεπερτόριο από όλο το φάσμα της τζαζ, λίγο πριν οι ανερχόμενοι Candlelight Ficus από την Αυστρία μάς παρασύρουν σε ένα feelgood και άκρως ανεβαστικό μουσικό ταξίδι με ασταμάτητο groove, δυνατές ποπ μελωδίες και εμφανείς αναφορές που φτάνουν από τους Vulfpeck στον John Mayer μέσω του… Michael Jackson! Η Παρασκευή κλείνει με άρωμα Eurovision από τον Ιταλό Raphael Gualazzi, τον τραγουδιστή, πιανίστα και συνθέτη που επανέφερε τη χώρα του στον δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας, το Meet Market (Πετράκη 12) θα φιλοξενεί κάποιες από τις δωρεάν παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, από τις 19:00 έως και τις 00:00.
26/5, 21:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλη Φασούλη, γιατί αγαπάς τόσο τη jazz μουσική;12.09.2018

Επετειακή συναυλία για τα 7 χρόνια συνεργασίας Ωδείου Φίλιππος Νάκας-Hellenic American College

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το Hellenic American College διοργανώνουν μία ξεχωριστή συναυλία την Παρασκευή 26 Μαΐου, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από την έναρξη της ακαδημαϊκής τους συνεργασίας. Οι μουσικοί-συντελεστές είναι σπουδαστές και απόφοιτοι του Ωδείου και του κοινού ακαδημαϊκού προγράμματος Bachelor of Music του Ωδείου και του Hellenic American College και έχουν διοργανώσει μία λαμπερή μουσική βραδιά με σολίστ και ποικίλα σχήματα (σύνολα μουσικής δωματίου, ορχήστρα εγχόρδων, χορωδία, μουσικά σύνολα μοντέρνας μουσικής), που θα ερμηνεύσουν έργα κλασικού ρεπερτορίου διαφορετικών εποχών, κατανυκτικά κομμάτια gospel, spirituals, σύγχρονο ρεπερτόριο και jazz standards, αναδεικνύοντας την αξία της ομαδικής προσπάθειας.
26/5, 20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

FeCHA: Masterclass του Félix Viscarret στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο Félix Viscarret θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας ένα ξεχωριστό masterclass για τη συγγραφή σεναρίου βασισμένο σε λογοτεχνικό έργο με βάση τη δική του εμπειρία. Ο καταξιωμένος Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ τη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χουάν Χοσέ Μιγιάς, νέα του ταινία «Μέσα από τις σκιές». Το masterclass έχει ελεύθερη είσοδο και θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.
26/5, 19:00
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο – Γραβιάς 4-6, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKids Dream Festival 2023: Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για το παιδί επιστρέφει στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b