MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 25 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Rohtko: Η διασημότερη υπόθεση απάτης στην ιστορία της τέχνης ανεβαίνει στη Στέγη, από τον Lukasz Twarkowski

Όποιος το δει, δεν θα το ξεχάσει. Σαν τους πίνακες του Ρόθκο. Ένας σύγχρονος Πολωνός σκηνοθέτης, ο Łukasz Twarkowski, που αρχίζει να κατακτά την Ευρώπη με τις παραστάσεις του, με μακρά συνεργασία με τον εμβληματικό επίσης Πολωνό σκηνοθέτη Krystian Lupa, συστήνεται στο ελληνικό κοινό στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με το Rohtko. Ένα μνημειώδες θέαμα-εμπειρία, στα όρια θεάτρου, σινεμά και video art, μια εικονοκλαστική παράσταση-βουτιά στο άδυτο της σύγχρονης τέχνης, με τον εξπρεσιονιστή Mark Rothko στο επίκεντρο. Και αν παρατηρήσατε τον αναγραμματισμό στον τίτλο της παράστασης και στο όνομα του Rothko, δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για μια εσκεμμένη παραποίηση από τους δημιουργούς του έργου, καθώς στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται μια αληθινή ιστορία πλαστογραφίας έργου τέχνης: πριν από λίγα χρόνια ένας πίνακας του πρωτοπόρου ζωγράφου του αφηρημένου εξπρεσιονισμού Mark Rothko πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ο πίνακας ήταν πλαστός. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα απάτης στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης!
Από 25 έως 28 Μαΐου στις 19:00
Κανονικό: 7 – 10 – 25 – 35 – 45€, μειωμένο, φίλος ή μικρή παρέα (5-9 άτομα): 8 – 20 – 28 – 36€, μεγάλη παρέα (10+ άτομα): 7 – 18 – 25 – 32€, κάτοικος γειτονιάς: 7€, ΑμεΑ & άνεργοι: 5€, συνοδός ΑμεΑ: 10€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRohtko: Kαθηλωτικό θέατρο από τον μαθητή του Κριστιάν Λούπα12.09.2018

2. Faces, σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Η Έφη Μεράβογλου σκηνοθετεί την παράσταση “Faces”, η οποία ανεβαίνει στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον. Ο χώρος και ο χρόνος δεν υπάρχουν. Προσωπικότητες που υπήρξαν και υπάρχουν ξεπηδούν από την παγωμένη χρονοκάψουλα και μας τοποθετούν σε μια στιγμή τους. Ένα project στο οποίο ο θεατής θα παρακολουθήσει και θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μια πτυχή του κάθε χαρακτήρα. Βιογραφικά στοιχεία, ψυχοσύνθεση, δράση, αντιδράσεις, τρόπος σκέψης είναι ο βασικός κορμός θα την αναβίωση-αναπαράσταση αυτών των προσωπικοτήτων. Ο Ριχάρδος ο Γ’, η Ειρήνη Παππά, η Φρίντα Κάλο, η Ζαν ντ’ Αρκ, η Άννα Μανιάνι, κι ένας γνωστός serial killer είναι τα πρόσωπα που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Μια ευκαιρία να ζήσουμε μαζί τους μια στιγμή, να ακούσουμε μια σκέψη, να τους δούμε.
Κάθε Πέμπτη στις 21:15
10€ (κανονικό) | 7€ (μειωμένο)
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Η «3η Συμφωνία» του Shostakovich σε Α΄ πανελλήνια εκτέλεση στο Θέατρο Ολύμπια

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει σε Α’ πανελλήνια εκτέλεση την «3η Συμφωνία (της Πρωτομαγιάς)» του Dmitri Shostakovich στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Φιλαρμονική Ορχήστρα και την Ακαδημαϊκή Χορωδία στο Λένινγκραντ, στην επέτειο του θανάτου του Λένιν. Η ποίηση στο Φινάλε της Συμφωνίας είναι του Semyon Kirsanov. Το πνεύμα που διαπνέει ολόκληρο το έργο αντανακλά απόλυτα τη νεανική αισιοδοξία της σοβιετικής δεκαετίας του 1920. Το πρόγραμμα της συναυλίας συμπληρώνουν το «Ποιμενικό του καλοκαιριού» του Arthur Honegger και τρεις μικροί λυρικοί κύκλοι ελληνικών τραγουδιών για φωνή και ορχήστρα των Maurice Ravel, Antonin Dvořák και Κωνσταντίνου Σφακιανάκη, με σολίστ την Άρτεμη Μπόγρη.
Πέμπτη 25/5 στις 20:30
Θέσεις Περιορισμένης ορατότητας: 3€. Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): 5€. Γ’ Ζώνη: 7€. Β’ Ζώνη: 10€. Α’ Ζώνη: 12€. Διακεκριμένη Ζώνη: 15€. Προεδρικό Θεωρείο: 20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. Η Λυδία Σέρβου ερμηνεύει Σταύρο Κουγιουμτζή στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Στα “χρόνια της υπομονής”, με ένα “κόκκινο φουστάνι” και “το πουκάμισο το θαλασσί” η Λυδία Σέρβου έρχεται “διψασμένη για αγάπη” να μάς ταξιδέψει με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί της οι μουσικοί Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, Βασίλης Δρογκάρης στο ακορντεόν, Κώστας Μήτσιος στο μπουζούκι και Αντωνία Τσολάκη στο κοντραμπάσο. Συμμετέχει η Αρχοντούλα Λιβανίου, ενώ την ηχητική επιμέλεια της βραδιάς την έχει ο Ηλίας Λάκκας.
Πέμπτη 25/5 στις 19:00
12€ γενική είσοδος, 10€ άνεργοι/μαθητές/φοιτητές
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

5. Οι Πυξ Λαξ ξεκινούν στο Βεάκειο

Οι Πυξ Λαξ βγαίνουν και πάλι στον δρόμο για να εμφανιστούν ζωντανά στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για μια μουσική βραδιά-στάση της καλοκαιρινής τους περιοδείας. Αυτοί οι θρυλικοί πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ τραγουδούν για τις «παλιές» και τις νέες αγάπες, εξερευνούν την τέχνη τους, αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, δίνουν συναυλίες…
Πέμπτη 25/5 στις 21:00
Ζώνη Α: 16 ευρώ / Ζώνη Β: 13 ευρώ
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b