MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στη Σοφία Κόκκαλη και την Αμαλία Καβάλη το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Οι ηθοποιοί Σοφία Κόκκαλη και Αμαλία Καβάλη είναι οι νέες κάτοχοι του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022 αντίστοιχα.

Φωτογραφίες/Πηγή: facebook.com/melinamercouriofficial
Monopoli Team

Το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, απονεμήθηκε χθες σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ομώνυμου Ιδρύματος. Καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, δεν είχε γίνει απονομή, φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και η Επιτροπή του βραβείου αποφάσισαν να το απονείμουν σε δύο ηθοποιούς, στη Σοφία Κόκκαλη για τη θεατρική περίοδο 2020-2021 και στην Αμαλία Καβάλη για την θεατρική περίοδο 2021-2022.

Η Σοφία Κόκκαλη βραβεύθηκε για την ερμηνεία της στο έργο «Το Σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη και διασκευή/σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Πειραιώς 260/Φεστιβάλ Αθηνών), ενώ η Αμαλία Καβάλη για την ερμηνεία της στα έργα «Ο Γιατρός της Τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θέατρο Πόρτα) και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου επίσης (Θέατρο Πόρτα).

Η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη αποτελείται από τους Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση και Ρένη Πιττακή.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Συνυποψήφιες για το βραβείο ήταν η Αμαλία Αρσένη (για την ερμηνεία της στο έργο ««Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις»/Θέατρο Σταθμός), η Μαρία Μοσχούρη (για την ερμηνεία της στο έργο «Τουρνέ»/Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών και «Ο μαγικός κύκλος»/Θέατρο Πόρτα), η Κίττυ Παϊταζόγλου (για την ερμηνεία της στο έργο «Αντιγόνη»/Θέατρο Τέχνης) και η Ελένη Μπούκλη (για την ερμηνεία της στα έργα «Ηλέκτρα»/ Θέατρο Τέχνης και «Η Φάρμα των ζώων»/Εθνικό Θέατρο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα ελληνικά έργα που ξεχώρισαν αυτήν την Άνοιξη12.09.2018

Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Το 2007 το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη θέσπισε το θεατρικό βραβείο που απονέμεται ετησίως σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b