MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 24 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 24 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Σκιά του Μαρτ, του Στιγκ Ντάγκερμαν στο Θέατρο Αργώ

Το Θέατρο Αργώ και η Αιμιλία Υψηλάντη παρουσιάζουν, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη και μετάφραση της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ, την παράσταση «Η Σκιά του Μαρτ» του Στιγκ Ντάγκερμαν. Μια μητέρα και ένας γιος στο τέλος ενός πολέμου ζουν με την ανάμνηση αλλά και τον θαυμασμό ενός ήρωα, του Μαρτ, του μεγάλου γιου της οικογένειας. Τώρα έχουν απομείνει μόνο η μητέρα, η κυρία Αγγέλικα και ο μικρότερος γιος, ο Γκάμπριελ. Αυτός, ο μικρότερος γιος, δεν πήρε μέρος στον πόλεμο. Ήταν όπως λέει ο ίδιος δειλός. Παρακολουθούσε όλο τον πόλεμο από το παράθυρο του δωματίου του. Μια μάνα και ένας γιος λοιπόν, που ζουν κάτω από τη σκιά ενός ήρωα γιου. Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Φώτης Καράλης, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Θεόφιλος Μανόλογλου.
Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:30 Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
15€ (γενική είσοδος), 12€ ( άνω των 65, φοιτητικό), 10€ (ανέργων και ΑΜΕA)
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα

2. Trans – port, της Ειρήνης Δερμιτζάκη στον Πολυχώρο Vault

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει το έργο της Ειρήνης Δερμιτζάκη, «Trans – port», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με τον Σωτήρη Δούβρη και την Kassandra El Najjar. Ένας νταλικέρης μεταφέρει παράνομα με το φορτηγό του, μια γυναίκα από τη Συρία, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι τρανς. Το ταξίδι με προορισμό την Στοκχόλμη, ξεκινά από τον Πειραιά κι όσο τα χιλιόμετρα περνούν, οι δυο ήρωες, η Sabah κι ο Θοδωρής, ανακαλύπτουν όσα τους ενώνουν και τους χωρίζουν. Ένα road trip, ετεροχρονισμένης ενηλικίωσης, μέσα απ’ τα βιώματα των χαρακτήρων, τον πόλεμο, την προσφυγιά και τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Μια συνάντηση δύο διαφορετικών ανθρώπων που φέρνει στην επιφάνεια, την ξενοφοβία, τη τρανσφοβία και τον μισογυνισμό μιας παγιδευμένης σε κοινωνικά στεγανά χώρας, που παλεύει να αλλάξει.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15
13€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Μυστήριο 106 Χαμομήλι – Διέλευσις: Μία συναυλία εν κινήσει με τους My Wet Calvin στην οροφή ενός τουριστικού λεωφορείου

Οι My Wet Calvin παρουσιάζουν το Μυστήριο 106 Χαμομήλι-Διέλευσις, μια συναυλία εν κινήσει στην οροφή ενός τουριστικού λεωφορείου, που επί πέντε ημέρες θα διασχίζει την Δυτική Αθήνα ακολουθώντας την διαδρομή της πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Η δράση εκτυλίσσεται κατά μήκος της Ιεράς Οδού, από το Αρχαίο Νεκροταφείο του Κεραμεικού ως το Ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα με απρόσμενα δρώμενα κατά τη διάρκεια της διαδρομής και την Αλέξια Σαραντοπούλου να εκτελεί χρέη ξεναγού στους 35 επιβάτες – θεατές. Από το Δρομοκαΐτειο στο Δαφνί, από το Διομήδειον στο Σκαραμαγκά, από τον Κηφισό στη λίμνη Κουμουνδούρου, από τα Διάφανα Κρίνα στον Ζαμπέτα και από τον Μπάμπη τον Φλου στον Καντάφι, ανάμεσα στο Περιστέρι των Στέρεο Νόβα και την Ελευσίνα του Κουτσαφτή, μεταξύ φαιδρού και παραίσθησης, θρησκευτικού τουρισμού και λατρευτικής πομπής, το τουριστικό λεωφορείο θα φιλοξενήσει μια εμπλουτισμένη εκτέλεση της σπονδυλωτής σύνθεσης του Αθηναϊκού shooegaze γκρουπ, με τίτλο «Χαμομήλι» που κυκλοφόρησε το 2020. Στην επιστροφή από την Ελευσίνα, οι θεματολογίες του τραγουδιού μπλέκονται εκ νέου με τις περιοχές διέλευσης μέσα από μουσικές και ηχητικές αναφορές, υπό την μορφή μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής-αποφόρτισης.
24 -28 Μαΐου στις 19:30
5€

4. Αν είχαν οι στίχοι μου φτερά: Έλληνες σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής

Με το ρεσιτάλ της υψιφώνου Μίνας Πολυχρόνου, της μεσοφώνου Αγγελικής Καθαρίου και του πιανίστα Διονύση Μαλλούχου πέφτει η αυλαία του κύκλου Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος για την περίοδο 2022-2023. Οι τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν στο Μέγαρο τη συναυλία “Αν είχαν οι στίχοι μου φτερά”, ο τίτλος της οποίας είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο ποίημα του Victor Hugo. Το πρόγραμμα της βραδιάς κινείται σε ένα ευρύ φάσμα εποχών, περιοχών, συνθετών, ποιητών και στιλ από τον 16ο έως τον 21ο αιώνα και περιλαμβάνει έργα ξένων και Ελλήνων δημιουργών: Giulio Caccini, George Crumb, Claude Debussy, Gaetano Donizetti, Manuel de Falla, Enrique Granados, Reynaldo Hahn, Jules Massenet, Fernando Obradors, Francis Poulenc, Henry Purcell, Camille Saint-Saëns, Kurt Weill, αλλά και Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σπύρου Μάζη, Θάνου Μικρούτσικου, Χρίστου Παπαγεωργίου, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, Σπύρου Σαμάρα, Νέστορα Τέηλορ και Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Τετάρτη 24/5 στις 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€,  18€  
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κόκκαλη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα

5. Οι Ody Icons στο ΠΛΥΦΑ

Οι Ody Icons έρχονται στο ΠΛΥΦΑ και μαζί τους φέρνουν το “Polydrama”. Μια συναυλία, μια προσβάσιμη μουσική παράσταση, με τραγούδια από τον ομότιτλο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες, με κομμάτια που διαμόρφωσαν την προσωπική τους αισθητική ταυτότητα αλλά και με προηγούμενες τους κυκλοφορίες.
Τετάρτη 24/5 στις 21:00
8€, 12€
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b