MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όλες οι γενιές μαζί γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ενδιαφέρουσες δράσεις, που έχουν ως στόχο να έρθουν κοντά οι γενιές, να μοιραστούν συναισθήματα, να μάθουν ο ένας (από) τον άλλο.

Φωτογραφία από παλιότερη δράση του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας
Monopoli Team

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που, φέτος, έχει θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», η δραστήρια ομάδα των βοηθών ερμηνευτών/τριών άνω των 65 ετών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη συνεργασία και υποστήριξη του Μουσείου και της ΑΝΤΑΜΑ αναλαμβάνει τη λειτουργία του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας και υλοποιεί δράσεις που σχεδίασε με σκοπό να έρθουν κοντά οι γενεές, να μοιραστούν συναισθήματα, να μάθουν ο ένας (από) τον άλλο και να έχουν μια χαρούμενη εμπειρία στο μουσείο.

Ακολουθούν οι δράσεις που μας περιμένουν στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας:
  • Σάββατο 13 Μαΐου & Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ώρες 11:00 – 15:00

«Όλες οι γενιές… εν δράσει, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων»
Για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων και τις οικογένειές τους

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας μας προσκαλεί να επικοινωνήσουμε, να παίξουμε και να χαρούμε στο μουσείο, σχηματίζοντας ένα ουράνιο τόξο που χωρούν όλα τα χρώματα και οι ηλικίες!

Κατασκευές με κορδέλες, υφάσματα, κοχύλια, δημιουργία κοσμημάτων από ανακυκλωμένο χαρτί, οριγκάμι και άλλες πολλές και ξεχωριστές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις συλλογές του μουσείου.

Απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης στο 2103312995-6, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-15:00.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

  • Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ώρες 11:00 – 13:00

«Το Παιδικό Μουσείο μέσα από τα μάτια των μεγάλων… (65+) παιδιών»
Για άτομα άνω των 65 ετών

Για δύο ώρες θα μπορέσετε να γνωρίσετε καλύτερα το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και τις δυνατότητες που προσφέρει για κοινωνική δραστηριοποίηση και παιχνίδια συνάντησης όλων των γενεών!

Εσείς, παίζετε στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας;

Απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης στο 2103312995-6, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-15:00.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGenerations: Υπαίθρια πάρτι, δράσεις και πολλές εκπλήξεις σε μια γιορτή για όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

* Η ομάδα των βοηθών ερμηνευτών/τριών απαρτίζεται από 14 άτομα άνω των 65 ετών που κατά την περίοδο 2022-2023 λαμβάνουν μέρος στο εξάμηνο σεμινάριο «Βοηθός ερμηνευτή στο Μουσείο» που υλοποιείται από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ με την υποστήριξη του “ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος”.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b