MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Νίκος Διαμαντής επιστρέφει ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής επιστρέφει στο τιμόνι του ιστορικού θεάτρου, μετά την πενταετή θητεία του την περίοδο 2015-2020 ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Monopoli Team

Ο Νίκος Διαμαντής, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την ίδια θέση στις 5 Φεβρουαρίου 2020, διαδέχεται στην καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου τον Λευτέρη Γιοβανίδη, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με σημαντικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς θεατρικής σκηνής, έως και την Άνοιξη του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε Πέτερ Στάιν και Μπομπ Γουίλσον στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Ο Νίκος Διαμαντής σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη, στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης και Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1985 ίδρυσε το Θέατρο Σημείο, όπου την πρόσφατα παρουσίασε το έργο «Χιροσίμα, αγάπη μου», βασισμένο στο σενάριο της Μαργκερίτ Ντυράς και την κορυφαία ταινία του Αλαίν Ρεναί, σε μια  μια πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του σε θεατρική σκηνή.

Έχει σκηνοθετήσει περίπου 100 έργα και έχει παρουσιάσει σύγχρονους συγγραφείς, πολλούς από αυτούς για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Χάινερ Μύλλερ, Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, Πετρουσέφσκαγια). Ανάμεσα σε άλλα, έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, αρχαία τραγωδία, όπερα για την Εθνική Λυρική Σκηνή, θέατρο για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά και σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο επίσημης εκπροσώπησης της Ελλάδας κατόπιν επιλογής του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο απερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης, με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

“Μετά από τρία χρόνια σήμερα ολοκληρώνω την εργασία μου στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Ήταν ένα μαγικό ταξίδι που έμαθα πολλά, που το ευχαριστήθηκα, που το πάλεψα και σίγουρα με έκανε καλύτερο. Καταφέραμε, εγώ και οι συνεργάτες μου να κρατήσουμε ενεργό το ΔΘΠ την περίοδο της πανδημίας με διαδικτυακές δράσεις, κατόπιν να προκαλέσουμε μια σειρά συνεργασιών με σημαντικούς καλλιτέχνες, να δημιουργήσουμε το ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT I & II, να αυξήσουμε κατά πολύ τα έσοδα του θεάτρου και τέλος να έχουμε μια νέα σκηνή, την δημιουργία της αγαπημένη μου ΣΚΗΝΗΣ ΩΜΕΓΑ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Γιάννη Μόραλη που ειλικρινώς με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτή την τεράστια ευκαιρία ζωής, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη που ήταν πάντα δίπλα μου και ήταν συνοδοιπόρος σε όλη αυτή την τριετία, την εντεταλμένη σύμβουλο πολιτισμου Ειρηνη Νταϊφά και φυσικά έναν- έναν όλους τους συνεργάτες μου… τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, ηθοποιούς, συντελεστές, σκηνοθέτες και παραγωγούς που από την πρώτη μέρα δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από το πόστο του για να εξασφαλίσουμε τα πάντα γι’ αυτό το θέατρο που αγαπάμε. Ως Πειραιώτης το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι στο αίμα μου.
Και να μην ξεχνιόμαστε, μετά τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου που ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στις 4 Ιουνίου, ακολουθούν οι παραστάσεις του σημαντικού Ευριπίδη Λασκαρίδη με τους Τιτάνες 8-9-10 Ιουνίου και φυσικά στην Σκηνή Ωμέγα η παράσταση Σκηνές από ένα Γάμο. Εύχομαι στον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Διαμαντή καλή επιτυχία. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου σύντροφο Ξένια Κολαϊτη για την αμέριστη στήριξή της και να της υποσχεθώ ότι μας περιμένουν πολλές ακόμα περιπέτειες.”

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b