MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα, του Τόνυ Κούσνερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τόνυ Κούσνερ, «Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα» ανεβαίνει, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες Γιάννη Μόσχου. Άραγε είμαστε εμείς που διαμορφώνουμε την εποχή στην οποία ζούμε ή είναι η εποχή που διαμορφώνει τις εφήμερες ζωές μας; Η Ιστορία γράφεται ερήμην μας ή από τα δικά μας χέρια; Ένα πολύ σημαντικό έργο που μιλά για το ζήτημα της ευθύνης μας απέναντι στους άλλους και απέναντι στην ίδια μας την εποχή, για τα διλήμματα, τις δύσκολες αποφάσεις και τον βαθμό στον οποίον ο καθένας από μας επηρεάζει με τη στάση του τις πολιτικές εξελίξεις και τον ρου της Ιστορίας. Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Λαέρτης Μαλκότσης, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Σοφία Σεϊρλή, Υψιπύλη Σοφιά, Μαρία Τσιμά, Γιλμάζ Χουσμέν.
Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:30
Τετάρτη & Πέμπτη: Γενική είσοδος 16€. Παρασκευή: Γενική είσοδος 13€. Σάββατο, Κυριακή & επίσημες αργίες: Ενιαία τιμή 20€
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

2. Το Δρακοδόντι, από τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές

Οι «Χαΐνηδες» συναντούν την ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως κινείται» και μάς παρουσιάζουν για 6 μοναδικές παραστάσεις (31/3, 1,2, 7,8 και 9/4) την κλασική πλέον παράσταση «Δρακοδόντι» στο θέατρο Ροές στο Γκάζι. Μια συνδυαστική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Δρακοδόντι», από την δισκογραφία των Χαΐνηδων, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη. Ένα έμμετρο παραμύθι, χωρισμένο σε αφηγηματικά μέρη, τραγούδια και οργανικά μέρη. Μέσα σε αυτή τη μουσική σύνθεση, η ομάδα «Κι όμΩς κινείται», δημιουργεί μια παράσταση χορού με στοιχεία ακροβασίας.
Παρασκευή 31/3 και 7/4 στις 21:00, Σάββατο 1 και 8/4 στις 21:00, Κυριακή 2 και 9/4 στις 20:00
Προπώληση: 13€ κανονικό, 10€ μειωμένο, στο ταμείο: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά, ΑΜΕΑ)
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. “Neapoly”: O Κωνσταντίνος Bήτα και o Νίκος Πατρελάκης επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή

O K. Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για έναν νέο κύκλο συναυλιών του εξαιρετικά επιτυχημένου τους ηλεκτρονικού πρότζεκτ “Neapoly”, στις 31 Μαρτίου & 1, 2 Απριλίου 2023. Το έργο “Neapoly”, μια «νέα πόλη», ένας νέος τόπος συνάντησης, είναι το αποτέλεσμα δύο χρόνων πειραματισμού, ηχογραφήσεων και κινηματογράφησης για ένα όνειρο που είχαν από κοινού οι δύο μουσικοί συνοδοιπόροι: να μοιραστούν την αμοιβαία αγάπη τους για την ηλεκτρονική μουσική. Τα βίντεο που συνοδεύουν την παράσταση αποτελούν μια ποιητική περιήγηση στην Ελλάδα, ένα συναρπαστικό «roadmovie» που διατρέχει τη φύση και τις πόλεις της χώρας, καταγράφοντας τα βουνά, τους ουρανούς και τις θάλασσες, τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους.
31/3 & 1, 2/4 στις 20:30 (Κυριακή στις 19:30)
15€, 20€, Φοιτητικό, παιδικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

4. Το Emmet Cohen Trio στο Half Note Jazz Club

Ο πολυτάλαντος αυτοσχεδιαστής και βιρτουόζος, πιανίστας και οργανίστας, συνθέτης, bandleader και δάσκαλος Emmet Cohen, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το εξαιρετικό του τρίο, φυσικά στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από Παρασκευή 31 Μαρτίου μέχρι και Δευτέρα 3 Απριλίου. Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και φρέσκες παρουσίες στον χώρο της τζαζ. Τα περίφημα πρόσφατα live από το σπίτι του στην Ν. Υόρκη “Live from Emmet’s Place” τον καιρό της πανδημίας και του lockdown, ξεπέρασαν σε πολλές περιπτώσεις το 1.000.000 views!
Παρασκευή 31/3 και Σάββατο 1/4 στις 22:30, Κυριακή 2/4 και Δευτέρα 3/4 στις 21:30
Από 20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. 100 Τσιγγάνικα Βιολιά: H Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης στο Christmas Theater

Τα 100 Τσιγγάνικα Βιολιά της Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης, έρχονται στο Christmas Theater και φέρνουν μαζί τους την σπουδαία μουσική τους παράδοση. Οι μουσικοί επί σκηνής αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν και κάνουν παραλλαγές χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου. Στην Ορχήστρα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας και αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, παιγμένα με μοναδικό τρόπο.
Παρασκευή 31/3 στις 20:30
VIP 68€, Α Ζώνη 58€, Β Ζώνη 48€, Γ Ζώνη 38€, Δ Ζώνη 28€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b