MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eric Clapton, Brian Eno, Susan Sarandon στο πλευρό του Roger Waters μετά την απαγόρευση της συναυλίας του στη Γερμανία

Μέχρι τώρα πάνω από 19 χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στην εκστρατεία για την ανατροπή της απόφασης, που απαγορεύει στον Roger Waters να δώσει συναυλία στην Φρανκφούρτη.

Monopoli Team

Πριν απο περίπου ένα μήνα έγινε γνωστό ότι οι αρχές του δημοτικού συμβουλίου της Φρανκφούρτης ακύρωσαν την συναυλία του Roger Waters στην πόλη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Μαϊου, κατηγορώντας το πρώην μέλος των Pink Floyd για αντισημιτισμό, λόγω της στήριξής του στο κίνημα BDS για το μποϋκοτάζ του Ισραήλ και της σύγκρισης του Ισραήλ με το Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

Τώρα, ξεκίνησε μία εκστρατεία για να αναστραφεί η απόφαση που απαγορεύει στον Roger Waters να δώσει συναυλία στην Φρανκφούρτη, με διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Eric Clapton, ο Tom Morello των Rage Against the Machine, ο Nick Mason των Pink Floyd, ο Brian Eno, η Susan Sarandon, η Julie Christie, ο σκηνοθέτης Ken Loach και δεκάδες άλλους καλλιτέχνες να έχουν υπογράψει.

Αυτή τη στιγμή, η εκστρατεία στο Change.org, έχει συγκεντρώσει 19,500 χιλιάδες υπογραφές.

“Η κριτική του Waters στην μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ είναι μέρος της μακροχρόνιας υποστήριξής του στα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Οι αρχές που στοχοποιούν τον Waters συμμετέχουν σε μία επικίνδυνη καμπάνια που εσκεμμένα συγχέει την κριτική στις άδικες και παράνομες πολιτικές του Ισραήλ με τον αντισημιτισμό” διαβάζουμε στην περιγραφή της εκστρατείας.

“Αρχές στη Γερμανία, οργανωτές συναυλιών, μουσικές πλατφόρμες δεν πρέπει να υποκύψουν στην πίεση εκείνων των ατόμων και ομάδων που θα προτιμούσαν να δουν την μουσική του Waters να αφαιρείται παρά να εμπλακούν με τα ζητήματα που υπογραμμίζει η μουσική του” συνεχίζει.

‘This Is Not A Drill’ poster

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα του Roger Waters επιβεβαίωσε ότι ο μουσικός είναι διατεθειμένος να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της απόφασης, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση “αδικαιολόγητη” και μία προσπάθεια να τον “αποσιωπήσουν”.

Η υπόλοιπη περιοδεία του θρύλου των Pink Floyd, που έχει τίτλο “This is Not a Drill”, θα συνεχιστεί κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: My name is Wick… John Wick12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b