MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού: 48ωρή απεργία και σύσταση απεργιακού ταμείου

Σε 48ωρή απεργία, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου, σε σύσταση απεργιακού ταμείου για τη στήριξη των μελών τoυ και άλλες δράσεις προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού.

Monopoli Team

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού προχωρά σε 48ωρή απεργία 7 και 8 Μάρτη (την ήδη αναγγελθείσα για 7 Μάρτη και επιπρόσθετα για 8 Μάρτη συμμετέχοντας στην 24 ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και λοιπών εργατικών σωματείων).

Παράλληλα προχωρά σε σύσταση Απεργιακού Ταμείου για να στηρίξει τους συναδέλφους/ισσες που θα χρειαστούν υποστήριξη για την απώλεια των ημερομίσθιών τους. Τέλος συμμετέχει στη σημερινή ανοικτή συζήτηση για το Δικαίωμα στην Απεργία σήμερα Δευτέρα 6/3, στο κατειλημμένο ΡΕΞ, στις 18:00 και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν για τις 8 Μάρτη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Εδώ και δύο μήνες μαζί με τις/ τους συναδέλφους μας από το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική βρισκόμαστε στους δρόμους απέναντι στο κατάπτυστο προεδρικό διάταγμα 85/2022.

Ταυτόχρονα η βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων έχει στόχο να μας φοβίσει. Η ενεργοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις, η αύρα και η ανηλεής επιθετικότητα απέναντι στις πορείες των τελευταίων ημερών δε μας τρομοκρατούν, αυξάνουν την οργή μας! Ξέρουμε ότι φοβούνται τη μαζικότητα και τους αγώνες μας, δεν υποχωρούμε συνεχίζουμε με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις!

Με απανωτές απεργίες, 26 ενεργές καταλήψεις σε κρατικές θεατρικές σκηνές, δραματικές σχολές, αλληλέγγυα πανεπιστημιακά τμήματα και σχολεία δίνουμε έναν ακούραστο αγώνα διεκδικώντας την ίδρυση μιας κρατικής σκηνής για το χορό, ενός δημόσιου πανεπιστημίου παραστατικων τεχνών και την επαγγελματικη αναγνώριση των πτυχίων μας αντίστοιχη με την κατηγορία ΤΕ.

Τις τελευταίες μέρες η θλίψη και η οργή μας ενώθηκε με τις φωνές όλης της κοινωνίας που αντιδρά απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης ενός τεράστιου εγκλήματος. Θρηνούμε για 59 νεκρούς συνανθρώπους μας και αγωνιούμε για πάνω από 56 αγνοούμενους από τη προδιαγεγραμμένη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Το πένθος για τα θύματα συνδυάζεται με ένα χρέος: να αγωνιστούμε για να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στο πολιτικό προσωπικό της χώρας που εδώ και χρόνια υποτιμά, υποβαθμίζει, υποχρηματοδοτεί και ξεπουλά κάθε δημόσιο  αγαθό. Να αγωνιστούμε για να μη πεθαίνουμε από εγκληματική κρατική αδιαφορία, να αγωνιστούμε για να μη ζούμε κατά τύχη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το κόστος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής απόσυρσης της κρατικής μέριμνας από υγεία, παιδεία, μεταφορές, πολιτισμό, ρεύμα, νερό, στέγη είναι οι ζωές μας. Η πολιτική εκχώρησης των πάντων στο ιδιωτικό κεφάλαιο που “εξυγιάνει” είναι αρρωστημένη, και επικίνδυνη για την πληττόμενη πλειοψηφία.

Το έγκλημα στα Τέμπη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όμως οι προειδοποιήσεις και το εξώδικο του σωματείου μηχανοδηγών αγνοήθηκαν και οι απεργίες τους κρίθηκαν καταχρηστικές. Οι ειδικοί και οι άριστοι είχαν προειδοποιηθεί από τους εργαζόμενους και αγνόησαν τη φωνή των “παρωχημένων” συλλογικοτήτων και γι αυτό η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση που δεν φρόντισε τη συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου όπως και την προηγούμενη κυβέρνηση για το εξευτελιστικό ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ψελλίσει μια υποκριτική, αλαζονική και ανέξοδη συγνώμη-πιο πολύ απευθυνόμενη σε υπηκόους παρά σε πολίτες- που χάθηκε ανάμεσα στο σύννεφο από δακρυγόνα και στην κατάθεση νομοσχεδίου για το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση και του νερού. Το τριήμερο πένθος είναι μια τακτική χειραγώγησης για να αποπροσανατολίσουν τον θυμό μας, το συλλογικό αίτημα για απόδοση ευθυνών και να συνεχίσουν ανενόχλητοι στις ίδιες πολιτικές.

Η συγκυρία για μια ακόμα φορά μας ξεπερνάει και μας καλεί να διεκδικήσουμε την ίδια την αξιοπρέπειά μας. Δεν απειλούνται μόνο τα πτυχία, η τέχνη και η εργασία μας, αλλά και οι ίδιες οι ζωές μας. Ας σταματήσουμε την κανονικότητά μας από όποια θέση και να βρισκόμαστε. Ας ενώσουμε τις φωνές μας και τα σώματά μας στο δρόμο, στις συνελεύσεις μας , στα κατειλημμένα θέατρα απεργώντας και απέχοντας από την εργασία μας.

Η μεγαλειώδης διαδήλωση των τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων την Κυριακή 5/3 απαντήθηκε με αποτρόπαια καταστολή και βία από τις αστυνομικές δυνάμεις. Την καταδικάζουμε και χωρίς φόβο απαντάμε ακόμα πιο αποφασισμένες/οι με αγώνα για ζωή .

Οι προσαγωγές, οι συλλήψεις, η αύρα και η ανηλεής επιθετικότητα απέναντι στις πορείες των τελευταίων ημερών δε μας τρομοκρατούν, αυξάνουν την οργή μας!

Δεν υποχωρούμε και συνεχίζουμε με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις.  Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο όπου οι ζωές μας και η ασφάλειά μας θα είναι πάνω από τα κέρδη. Να αγωνιστούμε για να αποτυπωθεί η αλήθεια απέναντι στο σκοτάδι που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική και οικονομική κυριαρχία σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Δυναμώνουμε τη φωνή των σωματείων. Καταχρηστική είναι η εξουσία τους πάνω στις ζωές μας, όχι οι απεργίες μας. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όλων των δημοσίων αγαθών και τον εξευτελισμό των ζώων Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, συγκοινωνίες, ρεύμα και νερό. Ενίσχυση της Τέχνης και των εργαζομένων της Όχι στη συγκάλυψη. Απόδοση δικαιοσύνης.

  • Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας απέναντι στις πολιτικές που υποτιμούν τις ζωές με 48ωρη Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 7+8/3
  • Συμμετοχή στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Ολύμπια την Τρίτη στις 16.00
  • Συμμετοχή στις φεμινιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη
  • Συμμετοχή στην συζήτηση στο υπό κατάληψη Ρεξ : Το δικαίωμα στην Απεργία Δευτέρα 6/3 στις 18:00.

***Αναγνωρίζοντας την επισφάλεια και τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που υπάρχουν στον κλάδο μας, δημιουργούμε απεργιακό ταμείο σε σκοπό να στηρίζει τα μέλη του που θέλουν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά δυσκολεύονται να το πράξουν λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης.

Καλούμε όλους και όλες τους αλληλέγγυους/ες που θέλουν να μας στηρίζουν στον δίκαιο αγώνα μας να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν στον παρακάτω λογαριασμό IBAN. GR8301401040104002002028533 με την αιτιολογία «Απεργιακό Ταμείο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο ημέρες στη Στέγη με τις νέες γυναίκες χορογράφους12.09.2018

Επίσης καλούμε τα μέλη μας που έχουν ανάγκη από αυτήν την υποστήριξη να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω email στο [email protected].***

Κανένας μόνος, καμία μόνη, κανένα μόνο

Η τέχνη μας στο δρόμο Η αλληλεγγύη το όπλο μας!»

Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b