MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Berlinale 2023: Με πανό διαμαρτυρίας κατά του προεδρικού διατάγματος 85 ο Αργύρης Ξάφης

Κ ενώ ο αγώνας του καλλιτεχνικού κόσμου ενάντια στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα 85 συνεχίζεται, το βασικό τους αίτημα, δηλαδή η απόσυρσή, ακούστηκε μέχρι το Βερολίνο και τη Berlinale.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Καθώς στη χώρα μας συνεχίζεται ο αγώνας του καλλιτεχνικού κόσμου ενάντια στο προεδρικό διάταγμα 85, που αφορά στην υποβάθμιση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, το βασικό τους αίτημα, δηλαδή η απόσυρσή του, έφτασε μέχρι το Βερολίνο και τη Berlinale 2023.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argyris Xafis (@argyx)

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου για την ταινία “Music” της Αντζελα Σάνελεκ, η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα και επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, παρευρέθηκε ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αυτή μαζί με τη Μαρίσα Τριανταφυλλίδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ηθοποιός μίλησε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ζητώντας την συμπαράσταση του καλλιτεχνικού κόσμου της Ευρώπης. «Ζητώ τη βοήθειά σας για να μαθευτεί το ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας για να λυθεί το θέμα. Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κενό όσον αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα. Ζητάμε τη βοήθειά σας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argyris Xafis (@argyx)

Μάλιστα, τη στιγμή που βρέθηκε μαζί με τους συναδέλφους του στο κόκκινο χαλί, ύψωσαν ένα πανό με το εξής μήνυμα: «Σταματήστε να σκοτώνετε τον πολιτισμό στην Ελλάδα. Ακυρώστε το προεδρικό διάταγμα 85/2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια θα είναι τα επόμενα βήματα των καλλιτεχνών12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b