MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ιλιάδα, του Ανδρέα Φλουράκη στην παιδική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου

Η «Ιλιάδα» του Ανδρέα Φλουράκη παρουσιάζεται για δεύτερο κύκλο παραστάσεων από την παιδική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου – Γιώτας Σερεμέτη.

Ιλιάδα, του Ανδρέα Φλουράκη στην παιδική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου
| Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος
Monopoli Team

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις της «Ιλιάδας» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου – Γιώτας Σερεμέτη το φθινόπωρο του 2022 στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», το Θεσσαλικό Θέατρο επαναλαμβάνει για τέσσερις μόνο εβδομάδες την παράσταση, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει απ΄ την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο κόσμος του Τρωικού Πολέμου, όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ.

Η παράσταση

Βρισκόμαστε στον χρόνο τον δέκατο του Τρωικού Πολέμου. Ο Όμηρος στο έπος της «Ιλιάδας» εξυμνεί τα κατορθώματα ηρώων και γενναίων πολεμιστών. Όμως στην «Ιλιάδα» του Ανδρέα Φλουράκη, οι ήρωες είναι κάπως διαφορετικοί.

Τσακώνονται σαν τα μικρά παιδιά και αντί για σπαθιά, μονομαχούν με μπανάνες και κοτόπουλα. Γίνονται νάρκισσοι, πεισμώνουν, έχουν υπαρξιακές ανησυχίες κι άμα τα βρουν σκούρα τρέχουν να κρυφτούν. Παραδέχονται τα λάθη τους, βάζουν τα κλάματα χωρίς να ντρέπονται κι όταν φοβούνται ζητάνε τη μαμά τους.

Το ηρωικό ιδεώδες μετατοπίζεται και οι πρωταγωνιστές είναι περισσότερο ανθρώπινοι, μοιάζουν πιο πολύ σ’ εμάς, γίνονται αστείοι και πολλές φορές γελοίοι. Όπως κι εμείς άλλωστε. Είναι όμως αληθινοί και για αυτό μας συγκινούν.

Ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος, ο Αγαμέμνων κι ο Μενέλαος, ο μάντης Κάλχας, ο Οδυσσέας και η Θέτιδα. Η ωραία Ελένη και ο Πάρης, ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη, ο βασιλιάς Πρίαμος. Θα τους γνωρίσαμε από την καλή κι απ’ την ανάποδη, με όλα τους τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους. Και θα τους αγαπήσαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSlava’s SnowShow: Ο κουρφαίος μίμος Slava Polunin στο Θέατρο Παλλάς με ένα διαδραστικό show για όλη την οικογένεια12.09.2018

Μία παράσταση σύγχρονης αισθητικής που συνδυάζει θέατρο λόγου, σωματικό θέατρο και ψηφιακά μέσα, σε μια ιδανική ισορροπία. Το Θ.Θ. έχει διαμορφώσει ένα Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα που διατίθεται στα σχολεία, για την πληρέστερη επαφή με το έργο, τη θεματική του και την παράσταση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θεατρικό έργο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου – Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνικά – Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Σχεδιασμός βίντεο: Δημήτρης Ζάχος
Επιμέλεια μουσικής: Θανάσης Σαλιαμπούχος -Γιώτα Σερεμέτη
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καΐση
Φώτα – Ήχος: Mάκης Παπατριανταφύλλου – Γιώργος Γκόλαντας
Μηχανικοί Σκηνής και Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης – Νίκος Ανδριανόπουλος – Στράτος Φράγκου
Κινητή μονάδα: Γιώργος Σδράνης
Τρέιλερ: Life of Film Production Δημήτρης Βάλλας
Φωτογραφίες παράστασης: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος
Αφίσα – Πρόγραμμα: Μουτζούρα

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Στεφανία Καραγιάννη (Ελένη), Βασίλης Κουλακιώτης (Αχιλλέας), Ηλέκτρα Μαγγίνα (Θέτιδα, Οδυσσέας), Σπύρος Πετούσης (Αγαμέμνονας), Ντίνος Ποντικόπουλος (Μενέλαος, Πρίαμος), Θανάσης Σαλιαμπούχος (Κάλχας, Έκτορας), Γιώργος Σοφικίτης (Πάτροκλος, Πάρης)

Από 5 ετών έως 105 ετών.

Ώρες παραστάσεων: Πρωινές παραστάσεις για σχολεία:  9.30π.μ  και 11.30π.μ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 533417 και 6930435167 (Κα Τσινούλη) 8.00π.μ- 14.00

Εισιτήρια: Ομαδικές κρατήσεις σχολείων και παιδικό 4 ευρώ  –  ενήλικες  8 ευρώ. Γενικές πληροφορίες: 2410 533417

Περισσότερα από Εκδηλώσεις